RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hæren omringer statlig TV i Egypt

Sist oppdatert:
Pansrede kjøretøy har omringet bygningen som huser Egypts statlige fjernsynsstasjon, opplyser sikkerhetskilder.

Kairo (NTB-Reuters): Ansatte som ikke er involvert i direktesendinger, har forlatt bygningen, ifølge kildene.

Egyptiske militæroffiserer skal være til stede i selve redaksjonen, og overvåker alt av innhold som sendes ut til folket, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det muslimske brorskaps regjeringsparti avviste en invitasjon om å møte sjefen for den egyptiske hæren onsdag, timer før hæren har varslet at den vil gripe inn i krisen.

- Vi tar ikke imot invitasjoner fra noen. Vi har en president, og det er det, sier Waleed al-Haddad, en av topplederne i Frihets- og rettferdighetspartiet, til nyhetsbyrået Reuters.

President Mohamed Mursi, som har bakgrunn fra Brorskapet, viser heller ingen vilje til å forhandle. En av hans talsmenn sa onsdag ettermiddag at presidenten mener det er bedre å dø «stående som et tre», og å forsvare legitimiteten han har fått gjennom valg, enn å skrives inn i historiebøkene som den som har ødelagt egypternes håp for demokrati.

Talsmann Ayman Ali sier Mursi akter å «forsvare det demokratiske systemet», og at han ikke har tenkt til å klamre seg til makten for sin egen del.

- Det er bedre for en president, som ellers ville ha kastet Egypt tilbake til diktatur, å dø stående som et tre, enn å bli fordømt av historien og fremtidige generasjoner for rå ha kastet bort egypteres håp om et demokratisk liv, sier Ali til Reuters. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere