RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hørte samboers voldtektshistorie

Sist oppdatert:
Mens kvinnen fortalte om det angivelige voldtektsforsøket, satt samboeren èn meter fra den tiltalte og stirret i bordplaten.

BERGEN TINGRETT (iBergen.no): Med innbitt mine stirret 26-åringen i bordplaten foran hans 59-årige medtiltalte. Han er i den absurde situasjon at han er tiltalt i samme straffesak som mannen som angivelig skal ha forsøkt å voldta samboeren hans. 26-åringen er tiltalt for å ha banket ham opp etterpå.

- Presset mot vaskemaskinen
De to mennene satt sammen på tiltalebenken med bare 26-åringens forsvarer, Gisle Didriksen, mellom seg. 26-åringen måtte høre samboeren avgi en detaljert vitneforklaring om det angivelige overgrepet i vaskekjelleren, mens 59-åringen satt en armlengde unna.

- Jeg hadde satt på en maskin med klær tidligere på kvelden og gikk for å hente dem. Bare sekunder etter at jeg var kommet inn i vaskekjelleren, sto han i døråpningen bak meg. Han tok av seg på overkroppen og kom mot meg. Så presset han meg mot vaskemaskinen mens han prøvde å kysse meg, det er det som står sterkest for meg. Jeg kjente hendene hans på innsiden av trusen og bh'en, men jeg klarte ikke skrike. Det bare stoppet opp for meg. Til slutt falt jeg på gulvet med han oppå meg. Jeg klarte å sparke ham vekk og flykte, fortalte den 24-årige kvinnen fra vitneboksen.

«Gamle grisen»
Hun flyktet til sin egen leilighet, men gikk snart ned til samboeren som fortsatt festet hos naboen. Hun forsøkte å få ham til å komme med henne opp til leiligheten, men da han ikke ville, gikk hun opp alene og sendte ham en tekstmelding slik at han skulle komme hjem.

- Jeg ville ikke si det foran de andre, så jeg sendte meldingen. Jeg skrev «Gamle grisen prøvde å voldta meg», forklarte 24-åringen.

Skambanket
Samboeren kom da øyeblikkelig hjem og fikk fortalt historien i grove trekk. Han skal deretter ha funnet 59-åringen og banket ham opp så kraftig at han ble innlagt på Haukeland universitetssykehus med flere bruddskader, blant annet i ansiktet.

26-åringen er tiltalt for legemsfornærmelse, men nektet straffskyld i retten da han avga forklaring mandag. Han hevdet 59-åringen hadde fått skadene etter et fall utfor trappen. Kvinnen støttet til dels denne forklaringen i retten.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg ble fortalt at han falt utfor trappegelenderet, sa hun.

Samboeren ønsket ikke å uttale seg til iBergen.no om hvordan det var å sitte å høre samboeren fortelle, mens 59-åringen satt ved siden av. I to dager til skal de sitte side om side på tiltaltebenken, før rettssaken er over på onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere