*Nettavisen* Nyheter.

HRW: - Syrias regjering gjør sykehus til rakettmål

Aleppo (NTB): Syriske kampfly har skutt flere raketter mot et akuttsykehus øst i storbyen Aleppo, ifølge Human Rights Watch. Organisasjonen mener regjeringen gir blaffen i sivile liv og folkeretten.

Det første angrepet mot Dar al Shifaa-sykehuset, som ligger i et område kontrollert av opprørerne, skjedde søndag. Fire sivile skal ha blitt drept, mens tre sykepleiere ble såret. Tirsdag ble sykehuset igjen rammet av raketter, og to sivile ble såret, deriblant en lege som skulle hente forsyninger til et feltsykehus på en annen kant av byen. Angrepene har forårsaket store ødeleggelser på sykehuset.

- Kampflyangrep mot et sykehus to ganger på tre dager tyder på at dette ikke var noe uhell. Gjennom å skyte raketter mot et tydelig merket sykehus viser regjeringen åpenbar mangel på respekt for sivile liv, sier Ole Solvang, som er i Aleppo for å granske menneskerettsbrudd for Human Rights Watch (HRW).

Organisasjonen viser til at angrep på sykehus ikke skal skje, ifølge Genèvekonvensjonene, med mindre de blir brukt til å begå fiendtlige handlinger. I så fall skal sykehuset advares før et eventuelt angrep.

Ifølge HRW var det ingen opprørere på sykehuset da det ble beskutt, og det var heller ingen tegn til at væpnede opposisjonelle var i virksomhet rundt bygningen.

Sykehuspersonalet har sluttet å bruke de øvre etasjene på sykehuset på grunn av faren for angrep. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.