RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HRW: Hundrevis drept av Boko Haram i Nigeria

Lagos (NTB-AFP-Reuters): Minst 935 personer er drept av den ytterliggående islamistgruppa Boko Haram i Nigeria siden voldsbølgen startet i 2009, ifølge Human Rights Watch (HRW).

Over 935 mennesker er drept i 164 antatte angrep siden Boko Haram startet sine operasjoner med bombeangrep og skyteepisoder i juli 2009, opplyser HRW.

- Bare i løpet av de første tre ukene i januar 2012 er over 253 personer drept i 21 ulike angrep, skriver menneskerettsgruppa, som holder til i New York.

Fredag ble 185 personer, både politi og sivile, drept i en rekke koordinerte angrep i landets nest største by Kano. HRW oppfordrer nigerianske myndigheter til å stanse voldsbølgen og bringe de ansvarlige for retten.

- Boko Harams angrep viser en fullstendig og total forakt for menneskeliv, sier Corinne Dufka, fra HRWs Vest-Afrika-avdeling.

Den ytterliggående islamistgruppa har tatt på seg ansvaret for angrep mot kirker, politistasjoner, militæranlegg, banker, barer og restauranter - flesteparten av dem i nordlige deler av landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere