RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

HSD + Gaia = Tide

Sist oppdatert:
Navnet på det nye selskapet etter fusjon mellom Gaia og HSD blir Tide.

Det kommer frem i en brosjyre til de ansatte i de to selskapene.

- Jeg vil verken bekrefte eller avkrefte navneopplysningene, av hensyn til de ansatte. De skal få orientering om dette i en brosjyre som distribueres, og vi vil først på en pressekonferanse klokka 14 i dag orientere om både navnevalg og logo, sier informasjonsdirektør Arild Sondre Sekse i HSD til iBergen.no.

iBergen.no kan imidlertid allerede presentere den nye logoen og det nye navnet.

Den nye logoen, eller prikken over i-en, kan tolkes på ulikt vis. En nærliggende tolkning er en urskive, tid - noe også navnet spiller på. Så gjenstår det å se om rutetidene står i forhold til dette.

Kan bli stoppet
Både HSD og Gaia kommer trolig til å få ja til fusjonen under selskapenes generalforsamlinger torsdag denne uken. Men det betyr ikke at fusjonen er endelig avklart. Først må den også godkjennes av Konkurransetilsynet.

Tilsynet har varslet at de vil vurdere å foreta en grundigere gjennomgang av fusjonsplanene.

- Vi vurderer nå om vi skal pålegge Gaia og HSD å komme med en utvidet melding om fusjonen, sier Eivind Kloster-Jensen, avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, til Bergensavisen.

Selskapene har levert en foreløpig melding, slik de er forpliktet til. Men konkluderer Konkurransetilsynet med at de vil se nøyere på saken, må selskapene presentere en grundigere sak. Det vil i så fall føre til lenger saksbehandlingstid.

En konklusjon fra tilsynet kommer først fredag - dagen etter generalforsamlingene, melder BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere