RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm / SCANPIX

Høstens heteste hår

Sist oppdatert:
Med en av høstens heteste kvinner i spissen går «Hair» mot rekordstart i Oslo. Se bildene.

Det Norske Teatret setter opp klassikeren «Hair» 31. august. Stykket er ventet å bli en av årets store publikumsvinnere, og forhåndssalget innfrir dette med hele 31.000 solgte billetter så langt.

- Et forhåndssalg som dette er nær rekord. Hvis folk liker den ferdige forestillingen, kommer dette til å bli eksepsjonelt. Da snakker vi historie, sier teatersjef på Det Norske Teatret, Vidar Sandem, til Dagsavisen.

Se bildene fra forestillingen nederst

I en sentral rolle treffer vi Ingrid Bolsø Berdal. Hun kan bli et av høstens store navn, med mulig «Hair»-suksess og som filmaktuell i både «Sønner» og «Fritt Vilt» på kino. Rollen som Jeanie i «Hair» er hennes første for et så stort publikum. Dethar vært en krevende prosess å bli kjent med karakteren sin, medgir Berdal.

- Det er mye tanker i hodet på den jenta. Som de fleste av oss håper hun at alt skal ordne seg til slutt, sier hun.

TV 2 Nettavisen møtte Bolsø Berdal i Haugesund. Les mer:
Høstens heteste filmkvinner

Amandaens frekke «lille sorte»

Det Norske Teatrets «Hair» blir en moderne versjon av 1960-tallets hippiemanifest. Det er nå 40 år siden musikalen første gangen hadde premiere og musikken slo inn på hitlistene.

Det var den første musikalen som benyttet seg av rockemusikkens tonespråk, og den ble viet stor oppmerksomhet på grunn av hyllingen av hippielivet og det skarpe pasifistiske budskapet i tekstene. Men trolig var det mest spetakkel rundt musikalen på grunn av nakenscenene. Oppstyret var ikke mindre ved den norske oppsetningen i Bergen i 1970.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere