RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstens heteste PS3-spill?

Sist oppdatert:
«Uncharted: Drake’s Fortune» ligger an til å bli kongen av Playstation 3.

Klikk på playknappen over for å se traileren til «Uncharted: Drake’s Fortune».

Q4 2007
Q4 2007

(Spillmagasinet): Etter lanseringen i mars har ikke de gode spillene stått i kø, men til høsten ser det endelig ut til å løsne for Playstation 3.

En av de virkelig store titlene er actioneventyret «Uncharted: Drake’s Fortune», som utvikles av samme selskap som plattformsuksessen «Jak & Daxter».

Spillmagasinet har, som første norske medie, testet spillet, og vi likte det vi så.

HD:Se traileren i best kvalitet

Spennende historie

«Uncharted» handler om eventyreren Nathan Drake sin dramatiske, spennende og mystiske jakt på den enorme skatten fra gullbyen El Dorado.

Spillet starter med at flyet til Drake blir skutt ned over sydhavsøya som visstnok huser all rikdommen, og derifra går det slag i slag.

Det første som slo meg var hvor vakkert «Uncharted: Drake’s Fortune» er, selv om det «bare» kjører i 720p er grafikken noe av det lekreste jeg har sett. Blant annet er vannet fantastisk, og spillets fabelaktige lys- og skyggeeffekter bringer de flotte sydhavsomgivelsene til live.

Utrolige animasjoner

Animasjonene fortjener også skryt, Nathan og de mange fiendene beveger seg silkemykt rundt om i omgivelsene. Jeg ble spesielt imponert over klatringen, kroppene til figurene oppfører seg akkurat som i virkeligheten.

Naughty Dog har latt seg inspirere av alt fra «Indiana Jones» til «Prince of Persia» og «Gears of War», og jeg fikk både bryne meg på underholdende miljønavigering og heftige kamper.

Jeg jobbet meg oppover og bortover en livsfarlig fjellvegg, hoppet av en stein som var på full fart ned en foss, kjempet mot en hel haug skurker, og en rekke andre kule ting.

«Grafikken er noe av det lekreste jeg har sett.»

Mange våpen

Akkurat som i «Gears of War» er du avhengig av å bruke miljøet aktivt for å ha noen sjanse i de mange kampene. Selv om jeg etterhvert fikk tilgang på et par kraftige våpen, døde jeg med en gang når jeg bare løp rett på.

Fiendene er for øvrig skikkelig smarte. I tillegg til å være noen kløppere på å finne gjemmesteder, skjedde det mer enn en gang at de klarte å omringe meg.

Full kontroll

Kontrollen er intuitiv og presis, og spillet benytter seg av SIXAXIS-funksjonaliteten.

Blant annet må du bevege på kontrollen for å holde balansen når du går over smale stokker og lignende, og du bestemmer lengden på et kast ved å vippe den frem og tilbake.

I motsetning til de fleste andre spill føltes dette som en naturlig del av «Uncharted», og jeg synes bevegelsene gjorde spillet morsommere.

En ny favoritt?

«Uncharted: Drake’s Fortune» finner ikke opp hjulet på nytt, men hvis de første 40 minuttene er noe å gå etter har alle PS3-eiere noe å glede seg til. Jeg synes det jeg fikk teste var vakkert og underholdende, og jeg gleder meg til å se mer av spillet.

«Uncharted: Drake’s Fortune» kommer bare til PS3 og skal etter planen slippes i november.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere