RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høstens stiligste mobil

Sony Ericsson flørter med metalldeksler, ripefritt mineralglass og spennende farger. Får de napp?

Høstmoten er klar, og på den mobile motefronten er det en modell som slett ikke går upåaktet hen. Nykommeren T650i har nemlig et spennende utseende, og metalldeksler og ripefritt mineralglass over skjermen gir en følelse av eksklusivitet.

Med på motene
Det var nok ingen tilfeldighet at Sony Ericsson valgte å introdusere T650i i forbindelse med Oslo Fashion Week. Telefonen er nemlig et åpent frieri fra selskapet til alle mote- og designbevisste.

Dekslene er laget i rustfritt stål, skjermen er dekket av et ripefritt mineralglass og telefonen er utstyrt med nye, små firkantede taster med bakgrunnslys.

For første gang leverer Sony Ericsson en ikke-Walkman med overgang til å bruke valgfritt hodesett, og en lekker kombinert stativ og ladestasjon.

Dømt til suksess?
Sony Ericsson T650i er etterfølgeren til de to knallsuksessene T610i og T630i, og mye tyder på at også dette er en mobil som vil bli tatt godt imot blant publikum. Designen har, tross en rekke forandringer, en hel del til felles med forgjengerne, blant annet todelingen mellom tastatur og skjerm.

Telefonen kommer i to forskjellige fargekombinasjoner og du kan velge kombinasjonen lysegrønt eller marineblått og rustfritt stål rundt skjermen.

Selv om ikke T650i er blant selskapets mest avanserte modeller, har den et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning, en stor og klar skjerm, støtte for rask nedlasting over 3G-nettet, radio, musikkspiller og en rekke smarte funksjoner. Noen sinke er den med andre ord ikke.

Godt kamera
Sony Ericsson har fått mye skryt for sine kameramobiler, og T650i er ustyrt med et kamera med oppløsning på 3,2 megapiksler. Kameraet har autofokus og fotolampe, men mangler blits. Bildene tatt med denne telefonen, kan dermed ikke måle seg med bilder tatt med Cybershot-mobilene K800i og K810i.

Når det er sagt er kameraet slett ikke dårlig, og med en krystallklar skjerm med oppløsning på 240x320 punkter med mulighet for å vise over 262.000 fargenyanser ser bildene spesielt godt ut.

Vi savner linsedeksel over kameralinsa, og skulle ønske plasseringen av kameraet var gjort annerledes. Med sin nåværende plassering, har vi lett for å holde på kameraet så fort vi tar i telefonen.

Del med andre
Når du først har en mobiltelefon som kan ta gode bilder, er det en fordel å kunne dele dem med andre. I tillegg til å vise dem frem på mobilen, kan du sende bildene som MMS, på e-post, trådløst til andre mobiler eller pc-en via Bluetooth eller laste dem rett opp til din egen blog.

Ettersom telefonen har støtte for 3G, går opplasting av bilder raskt og greit.

Gode taster
Sony Ericsson har eksperimentert med en rekke forskjellige typer taster på de nyeste telefonene sine, og T650i er ikke noe unntak i så måte. Nok en gang stifter vi bekjentskap med noe nytt. T650i har fått små, firkantede utstående taster.

Størrelsen til tross er tastene gode og presise. Ettersom de står et stykke fra hverandre, er det lett å treffe riktig tast, selv for menn med store fingre.

Valgtastene er det verre med. Etter få dagers bruk, har vi ikke tall på hvor mange ganger et forsøk på å bruke tilbake-tasten har koblet oss til internett på mobilen. Et klarere skille mellom disse knappene hadde definitivt vært å foretrekke.

Til tross for at T650i har siste versjonen av Sony Ericssons Walkman-spiller, har den ikke egen snarveisknapp til musikkspilleren. Et vipp på menyknappen aktiverer musikkspilleren, og dermed er den allikevel lett tilgjengelig.

Sjekk ekstrautstyr
Har du ekstrautstyr til mobilen fra før, er det lurt å sjekke hva slags tilkobling dette har. Har du for eksempel monteringssett for håndfriløsning i bilen, kan det være en dårlig match, ettersom T650i har fått tilkobling på siden i stedet for på bunnen som de fleste forgjengerne.

Pleier du å ha mobilen i lomma og hodesettet koblet til, bør du beregne litt ekstra plass ettersom ledningen stikker ut av siden av telefonen.

Stort potensiale
Sony Ericsson T650i er en lekker mobiltelefon som har det aller meste. Designen er spennende og stilren, materialvalget eksklusivt og i tillegg kan telefonen gjøre det meste du ønsker deg av en mobiltelefon.

Skal du ha GPS og alle muligheter for rask nedlasting uansett hvor du befinner deg, er ikke dette den rette for deg, men er du på utkikk etter en spennende mobiltelefon som både ser bra ut - og som motetilbehør får deg til å se bra ut, er dette et godt valg.

De to forgjengerne til T650i ble begge enorme kassasuksesser. Slik vi har lært T650i å kjenne, har den potensiale til å bli det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere