RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høststorm raser på Vestlandet

Sist oppdatert:
En kraftig høststorm med snøbyger og enorme nedbørsmengder raser over Vestlandet i helga.

Særlig på nordvestlandet blåste det kraftig natt til lørdag. Flere steder blåste høstvinden i en kraft på 24-25 meter per sekund, eller 90 kilometer i timen. Hurtigruta MS Finnmarken måtte snu på vei nordover på grunn av det voldsomme uværet. På Stadlandet er en mannlig student i 20-årene savnet etter at ni personer ble tatt av brottsjø på Stadlandet i natt.

- Det kraftige vindfeltet skyldes et lavtrykk som kom inn over kysten i går og i natt, opplyser Storm-meteorolog Martin Grønnevet ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Store mengder nedbør har pøst ned over vestlendingene det siste døgnet. Fredag ble det målt 150 liter nedbør per kvadratmeter i Førde.

- Dette er en skikkelig høststorm med enormt mye nedbør. Dette er ikke paraplyvær, her er det bare oljehyre som gjelder, konstaterer meteorologen.

I løpet av lørdagen vil imidlertid ruskeværet ta en liten pustepause.

- Akkurat i dag er det ikke så ille, men det er fortsatt snøbyger. Stormen er i ferd med å avta, og dette gjelder hele kysten fra Stavanger til Finnmark. Men særlig i Finnmark kan vinden ta seg opp igjen, sier Grønnevet.

Selv om uværet vil roe seg litt utover lørdagen, vil ett nytt lavtrykk gi sterk vind og mye nedbør på Vestlandet søndag. På grunn av det dårlige været vil søndag heller ikke være den beste dagen for å krysse fjellovergangene i Sør-Norge, ifølge Grønnevet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere