RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hubbard: Hansen var på møter om Iran-avtalen

Sist oppdatert:
Richard Hubbard, tidligere utenlandssjef i Statoil, hevder at konstituert konsernsjef Inge K. Hansen (bildet) var direkte involvert i utformingen av konsulentavtalen med Horton Investment
Ifølge Richard Hubbard var Inge Hansen med på møter hvor konsulentavtalen med Horton Investments ble diskutert. Det fremgår av et brev Hubbard har sendt til Statoils styre og til olje- og energiminister Einar Steensnæs, melder dn.no.

Brevet er datert 22. oktober.

Ifølge Hubbard var Inge Hansen en av de fem sentrale Statoil-sjefene som var involvert i utformingen av avtalen med Horton Investments, der den egentlige konsulenten er presidentsønnen Mehdi Hashemi.

De to andre var juridisk direktør Jacob Middelthon og tidligere rådgiver for Fjell, Willy Olsen, foruten Fjell og Hubbard selv.

Den endelige beslutningen om å gå videre med avtalen i juni ifjor ble tatt på Fjells kontor, med Inge Hansen og Richard Hubbard tilstede, melder dn.no.

Inge Hansen mente ifølge Hubbard at en betaling på 1,5 millioner dollar over ti år var en rimelig sum sammenlignet med andre konsulentpriser og råd fra investeringsbanker.

Inge K. Hansen har hele tiden nektet at han har hatt noe med inngåelsen av avtalen å gjøre, og har sagt at han bare har vært med på en tidlig, prinsipiell diskusjon om hvorvidt det var nødvendig å få konsulentråd om forretningsdrift i Iran.

Richard Hubbard skriver at forholdet mellom ham selv og Inge Hansen var anstrengt.

dn.no har foreløpig ikke fått noen kommentar fra Hansen, eller andre involverte.

Hubbard måtte gå da avtalen ble kjent. Deretter måtte også styreleder Leif Terje Løddesøl og konsernsjef Olav Fjell slutte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere