Tidligere denne uken publiserte DNB en artikkel hvor de skriver at de ser etter folk med «annerledes bakgrunn». På bankens Facebook-side skriver de:

«Har du en litt annerledes bakgrunn, kan du være akkurat den vi er ute etter

Det er flere som har reagert på selskapets bildebruk, hvor sju sommervikarer står oppstilt på rekke. Kommentarene påpeker ironien ved at DNB ønsker et bredere mangfold, samtidig som at alle på bildet ligner hverandre.

«Mulig de har ulik bakgrunn, men alle på bildet ser kliss like ut», skriver en Twitter-bruker.

«Herlig bildebruk. Mangfoldet florerer!», skriver en annen på Facebook.

Les også: Redaktøren postet dette bildet - det fikk kommentarfelt til å koke

– Konstruert mangfold er diskriminering

Kommunikasjonsrådgiver i DNB, Vidar Dalsbø, ser seg overhodet ikke enig i kritikken.

– I DNB baserer vi oss på kompetanse. Vi trekker her fram folk med faglig kompetanse, og i denne saken var vi opptatt av å trekke fram ansatte som har en unik bakgrunn, blant annet en gamer, skriver han i en e-post til Nettavisen.

Dalsbø påpeker at saken handler om menneskene på bildet. Derfor er ikke mangfoldet i panelet vesentlig, mener han.

– Bransjen beveger seg i en veldig farlig retning hvis man i alle bilder skal være tvunget til å ha et etnisk mangfoldsperspektiv. Å konstruere mangfold i en fotoshoot er også en form for diskriminering eller «mangfoldsvasking», sier Dalsbø.

– Jeg er motstander av å bruke ansatte kynisk på denne måten. Man bør være forsiktig med presse kvinner i mannsdominerte yrker eller personer med en mørkere hudfarge til å fronte bedriften. Det er flott å fortelle om mangfold, men det må falle seg naturlig, legger han til.

Harseleres med

Det er imidlertid ikke alle som tar artikkelen like seriøst. Flere vitser nå om den uheldige bildetittel-kombinasjonen.

Les også: Frank Løke om den kryptiske romansen: – Vi oppfører oss som kjærester

DNB er ikke enig i kritikken rettet mot dem. De har likevel valgt å endre tittelen på saken til «Derfor fikk proff gamer sommerjobb i DNB».

– Når vi får tilbakemeldinger på at slike ting kan misforstås, gjør vi gjerne endringer som vil gjøre teksten enda mer forståelig. Jeg mener teksten i utgangspunktet sto seg veldig bra hvis man leser hele saken, men hvis noen reagerer på det justerer vi. Det er ikke vanskeligere enn det, avslutter Dalsbø.