*Nettavisen* Nyheter.

Huitfeldt: - Savnet er nok sterkest i dag

Oslo (NTB): Kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener dagen etter 22. juli-markeringen er en dag for sorg, refleksjon og ettertanke.

23.07.12 18:26

- I går gjenopplevde vi den grusomme dagen. Dette var viktig å gjøre ett år etter - å se det vonde i øynene. I dag er en dag for sorg, refleksjon og ettertanke. Savnet blir nok sterkest i dag, sier kulturminister Anniken Huitfeldt til NTB.

Kulturministeren var med på markering for de etterlatte på Utøya søndag formiddag, og på den lukkede minneseremonien senere på kvelden.

- Det som var mest brutalt å se var hvor mange som var rammet. Å se ansiktene på familie og nære av 69 ungdommer og voksne, sier Huitfeldt.

Huitfeldt var også til stede under minnekonserten søndag kveld på Rådhusplassen i Oslo, hvor det kom nærmere 60.000 publikummere.

- Mange tekster traff meg. Noen satt ord på smerten, noen satt ord på håpet, og noen på gleden over det å leve. Jeg ble overveldet over flere av tekstene, av Kringkastingsorkesterets «Til ungdommen» på Rådhusplassen, og Renate Tårnes «Idyll» på Utøya, som var dedisert til kjæresten som ble drept, sier Huitfeldt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.