RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Huitfeldt om Hadia Tajik-utspill: - Siv Jensen må beklage

REAGERER: Aps stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt mener Siv Jensen må beklage de rasistiske utspillene mot Hadia Tajik.
REAGERER: Aps stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt mener Siv Jensen må beklage de rasistiske utspillene mot Hadia Tajik. Foto: Heidi Schei Lillås (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Anniken Huitfeldt reagerer kraftig på Frp-utspill om Hadia Tajik.

UTØYA (Nettavisen): Frps seniororganisasjon i Vestfold (FpS) langer ut med rasistiske utsagn mot Hadia Tajik på Facebook, skriver Tønsbergs Blad.

«Hun har en "mission" fra Allah om å muslimisere Norge, og det kan hun ikke gjøre i Pakistan! Alle som kommer har sammme oppgave, store og små, med og uten våpen» skriver Frp-laget i en kommentar til en artikkel de lørdag delte videre fra Facebook-siden til Frps stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos.

Les også: «Hadia Tajik har et mission fra Allah om å islamisere Norge»

Dette får Arbeiderpartiets stortingsrepresentant, og leder av utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt, til å reagere kraftig.

- Dette må Frp ta tak i. Siv Jensen må beklage dette, sier Huitfeldt til Nettavisen.

- Nå må partiet rydde opp
Huitfeldt mener slike utspill rett og slett ikke går an.

- Det går ikke an å mistenkeliggjøre hennes politiske motiver, i dette tilfellet kvinner og likestilling, ene og alene på grunn foreldrenes bakgrunn, sier hun, og legger til:

- Nå har det vært flere tilfeller av dette, og nå må partiet rydde opp. Alle kan si hva de mener, men dette går over grensen, sier Huitfeldt.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

I Facebook-innlegget kommenterer Vestfold FpS at alle som kommer fra Pakistan har som mål å islamisere Norge.

Kommentarfeltet til facebook-innlegget hos FpS er fullt av kommentarer fra privatpersoner som både refser og jubler over innlegget der Kjos har skrevet.

«Det er sjelden jeg kaller politiske motstandere useriøse, men denne dama blir stadig mer useriøs. Men kanskje enda verre er alle usannhetene hun serverer», skriver Kari Kjønaas Kjos.

FpS: - Meget upassende
Lederen i Vestfold FpS, Solveig Bagås, beklager nå utspillet.

- Jeg vil gi en uforbeholden beklagelse til Hadia Tajik for den meget upassende kommentaren som ble lagt ut i Vestfold FpS sitt navn. Dette er holdninger jeg vil ta avstand fra, og som ikke er forenlig med hverken vår politikk eller verdier, sier Bagås.

Fylkesleder i Vestfold Frp, Frode Hestnes, sier han er glad for beklagelsen.

- Jeg er glad for at Vestfold FpS har gitt sin uforbeholdne beklagelse til Hadia Tajik i denne saken. Denne uttalelsen er ikke i tråd med vår politikk, og er helt uakseptabel, sier Hestnes til Nettavisen.

Han sier at han som fylkesleder, i henhold til Frps retningslinjer, har tatt tak i saken.

 - Fylkesstyret i Vestfold FrP tok umiddelbart tak i saken, og vi vil på førstkommende mandag vurdere hvordan vi skal håndtere denne saken videre, sier Hestnes.

- Ville ikke vise at hun gråt
Huitfeldt har tidligere vært både barne- og likestillingsminister, kulturminister og arbeidsminister. Hun har også vært AUF-leder.

Fredag deltok hun under åpningen av AUFs første sommerleir på Utøya siden terrorangrepet i 2011.

- Jeg satt meg i bakken så AUF-lederen ikke skulle se at jeg gråt, men han kom bort til meg etterpå og sa «jeg så du hadde tårer i øynene». Det var så mye kraft i den talen, sier Huitfeldt, som har deltatt på AUFs sommerleir siden 1986.

Nettavisen har bedt om en kommentar fra Frp-leder Siv Jensen om utspillet fra seniororganisasjonen til Frp i Vestfold, men har foreløpig ikke fått noen svar.

Les også: - Det er godt å være hjemme igjen

I kjølvannet av terror-uttalelser

Utspillet til Frps seniororganisasjon kommer ikke lenge etter at Tajik ble utsatt for en krass melding fra politimannen Stein-Robin Kleven Bergh.

«Sånne sitter på Stortinget – selvsagt for Ap. La oss hylle terrorister! Er ho tilhenger av ABB også? Fan?», skrev politimannen på sin Facebook-side. 

Bakgrunnen var at Tajik hadde uttalt at hun var kritisk til å forby utsagn som hyller terror.

Les mer: Politimann hardt ut mot Tajik på Facebook

Saken førte til sterke reaksjoner, blant annet fra samfunnsredaktøren i Nordlys. Kleven Bergh tok imidlertid ingen selvkritikk

- I politikk bruker vi både ironi og spissformuleringer. Det kreves et visst intellekt å forstå det. Jeg registrerer at enkelte sliter med det, uttalte politimannen til Nettavisen. 

Per Sandberg, nestleder i Frp, støttet imidlertid Tajik etter uttalelsene om ytringsfrihet. 

- Hadia Tajik fortjener ubetinget skryt for å være så klar i spørsmålet om ytringsfrihet som hun her er. Arbeiderpartiet har mildt sagt en brokete fortid i spørsmål om ytringsfrihet. Dersom det Hadia nå sier, har støtte i partiet, er det en meget gledelig utvikling, uttalte Sandberg.

Hadia Tajik ønsker ikke å kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere