RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hullet i Oslo er ikke et synkehull

IKKE SYNKEHULL: Ifølge ekspert er hullet i Sagveien ikke et synkehull men en glipe som har oppstått som følge av tidligere bygningsarbeid.
IKKE SYNKEHULL: Ifølge ekspert er hullet i Sagveien ikke et synkehull men en glipe som har oppstått som følge av tidligere bygningsarbeid. (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det 18 meter dype hullet på Sagene i Oslo er likevel ikke et synkehull. Ingen personer er funnet i hullet.

– Det er ikke et synkehull. Dette er noe som har utviklet seg over tid. Antakelig har det vært en glipe mellom betongplaten i bygget og fjellet, som har gjort at masse har rast ned over tid, og platen har beveget seg, sier Bjørn Kalsnes fra Norges geologiske institutt til TV 2.

Hullet ble oppdaget tirsdag kveld da naboer hørte lyden av en stor jernplate som ramlet ned i hullet. Både politiet og geologen synes hullet så ut som et synkehull med første øyekast.

Ingen personer tatt

Etter å ha senket et kamera ned i hullet kunne politiet og brannvesenet slå fast at hullet er 18 meter dypt, og at ingen personer var nede i hullet.

Hullet ligger like utenfor et garasjeanlegg i Sagveien, som ble stengt tirsdag kveld. Byggene i nærheten skal stå stødig, og politiet sier det ikke er nødvendig å evakuere området. Oslo kommune vil holde vakt ved hullet natt til onsdag.

Uvanlig i Norge

Synkehull oppstår når jordsmonnet i et område blir undergravd. Når vann graver store hull i bakken, svikter jordmassen over hullet.

Synkehull er sjeldne i Norge, og oppstår i en jordtype som er mest vanlig i Nordland, ifølge Norges geologiske undersøkelse. I Chicago i USA ble åtte biler på et Corvette-museum «spist» av et synkehull i februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere