*Nettavisen* Nyheter.

Human-Etisk Forbund vil ha Jakob som konfirmasjonstaler

Jakob Semb Aasmundsen sier til Human-Etisk Forbund at det er en ære å få forespørsel om å være konfirmasjonstaler. Foto: Eric Johannessen

Fylkeslederen Human-Etisk Forbund i Vestfold støtter 19-åringen i stormen etter 17. mai-talen.

24.05.15 17:00

17. mai-talen som Jakob Semb Aasmundsen holdt i Tønsberg sist søndag høstet både storm og støtte, og det har foregått en heftig debatt om hvorvidt en tale som omhandler både homofili, feminisme, tro og toleranse hører hjemme på Norges nasjonaldag.

Les hele 17. mai-talen til Jakob her

En av de som har uttrykt sin støtte til Aasmundsen er fylkeslederen i Vestfold, Knut Kaspersen. Han mener det er viktig at man ikke skygger unna viktige budskap om toleranse og kamp mot fordommer bare fordi man støter på kritikk.

- Dette er et budskap mange trenger å høre. Derfor vil vi invitere Jakob som konfirmasjonstaler til neste år. Sammen skal vi jobbe for et raust og fordomsfritt Vestfold, sier Kaspersen til Human-Etisk Forbund.

Allerede full av planer

Fylkeslederen mener at budskapet i den mye omdiskuterte 17. mai-talen er viktig - da spesielt for barn og unge som er usikre på seg selv.

- Jakob kommer med et viktig budskap når han forteller at det er helt greit å være seg selv, sier han.

Jakob Semb Aasmundsen sier til Human-Etisk Forbund at han er veldig positiv til forespørselen, og allerede full av planer.

- Det er en ære for meg å bli spurt om å være konfirmasjonstaler. Human-Etisk Forbund har gode, fordomsutfordrende idealer og verdier. Konfirmanter er unge, og jeg gleder meg til å få lov til å utfordre dem litt på fordomsfronten - snakke om raushet, medmenneskelighet og åpenhet, sier 19-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.