Human Rights Service beskyldes for lovbrudd

Oslo (NTB): Human Rights Service (HRS) anklages i en ny rapport for lovbrudd i forbindelse med at de benyttet skjulte lydopptak i konflikten med forfatteren Amal Aden.

I en rapport laget på oppdrag for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) omtales de skjulte lydopptakene som uakseptable.

- En ting er at det er usmakelig og dårlig folkeskikk å foreta lydopptak uten å gjøre oppmerksom på at opptak blir gjort. HRS har heller ikke holdt seg til det som er gjeldende rett på dette feltet. Sammenfatningsvis betyr det at de har brutt loven, sier professor Henning Jakhelln til Aftenposten.

Jakhelln, som regnes som Norges fremste ekspert på arbeidsrett, har skrevet rapporten til IMDi, sammen med Christine Ask Ottesen i Datatilsynet.

De to juristene tror imidlertid ikke at det omstridte lydopptaket rammes av straffeloven, men mener at det er gode grunner til å undersøke om de var lovstridige etter arbeidsmiljøloven og personopplysningsloven.

HRS har tidligere innrømmet at de gjorde lydopptak av flere oppvaskmøter med Amal Aden, som tidligere arbeidet for organisasjonen som har markert seg i arbeidet mot kjønnslemlestelse og tvangsekteskap blant innvandrere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.