*Nettavisen* Nyheter.

Human Rights Service kritisk til pengefordeling

Oslo (NTB): Human Rights Service (HRS) får en økning i bevilgningen på 80 prosent fra den nye regjeringen, men informasjonsleder Hege Storhaug er kritisk til hvordan støtten til innvandrerorganisasjoner og annen frivillig virksomhet fordeles.

09.11.13 12:03

- Vi trenger ikke en gang å søke om støtte. Vi får bare pengene slengt etter oss, sier Storhaug til Aftenposten. Hun presiserer at hun med «vi» mener organisasjonslivet generelt.

Ifølge Storhaug innførte tidligere barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) en ordning der en statsråd kan tildele penger til dem de liker.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) øker bevilgningen til HRS med 80 prosent, fra 500.000 kroner til 900.000 kroner. Storhaug, som tidligere i år var med på å utforme Fremskrittspartiets rapport om bærekraftig innvandring, er kritisk til hvordan støtten til HRS og annen frivillig virksomhet fordeles.

- Statsråden sitter og fordeler støtte til dem de liker etter nærmest eget forgodtbefinnende, mener hun.

En organisasjon som tidligere har anklaget Frp-leder Siv Jensen for «å gi næring til rasisme», Organisasjonen mot offentlig diskriminering (OMOD), får kuttet støtten med 200.000 kroner. Antirasistisk senter, Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) og Selvhjelp for innvandrere og flyktninger får samme støtte som før. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.