RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Humlegård: - POD har vært for svakt

Oslo (NTB): Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier Politidirektoratet (POD) ikke har evnet å følge opp alle distriktene og mener det er viktig at POD styrkes fremover.

Politianalyseutvalget la onsdag fram en rapport som viser at norsk politi er svært dårlig organisert og ledet. Utvalget foreslår en kraftig reduksjon i antall politidistrikt og lensmannskontor.

Humlegård, som selv har sittet i utvalget, mener de foreslåtte endringene er helt nødvendige.

- Vi har ikke en optimal organisering av politiet i dag, det gjør at en del ting som ikke fungerer har fått utvikle seg. Spennet mellom distriktene som gjør det bra og de som gjør det dårlig, er for stor, og det har vært for liten erfaringsoverføring. Vi i POD har hatt for liten evne til å følge opp dette, for kontrollspennet har vært for stort for oss, sier Humlegård til NTB.

Han sier utvalget peker på at PODs stilling bør styrkes, og mener dette er en forutsetning for et bedre organisert politi.

I dag utnevnes landets politimestre av Kongen i statsråd og kommunene har vetorett når det gjelder nedleggelse eller flytting av lensmannskontor. Utvalget mener POD-direktøren må få utnevne sine egne politimestre og få mer makt over organiseringen av politikartet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere