*Nettavisen* Nyheter.

Humlegård ønsker jobben som politidirektør

Oslo (NTB): Odd Reidar Humlegård som har fungert som direktør i Politidirektoratet i tre måneder, bekrefter at han står på listen over søkere.

Fristen for å søke er ute, og Justisdepartementet opplyser at søkerlisten gjøres kjent på torsdag. En av søkerne er altså Humlegård selv, selv om han opprinnelig sa han ikke kom til å søke på stillingen på permanent basis, skriver Aftenposten.

Humlegård trådte inn i stillingen som politidirektør etter at Øystein Mæland gikk av, og får skryt for jobben han har gjort av politiorganisasjonene. Han omtales som en tydelig sjef, med solid politifaglig tyngde.

Arne Johannessen, lederen av Politiets Fellesforbund, ba på forbundets landsmøte i Molde før helgen Humlegård om å søke jobben, hvorpå salen svarte med bekreftende klapping.

- På vårt landsmøte sto han fram som engasjert og klar for toppjobben i POD. Han sto der ikke som en person som nærmet seg slutten på et vikariat. Fra første stund har han vist handlekraft som konstituert politidirektør. Han er ikke bare tydelig. Han sier sin mening ut fra et politifaglig ståsted, uavhengig av hva som er politisk ukorrekt, sier Johannessen.

Også lederen i Norges Juristforbund, Curt A. Lier, har stor tro på Humlegård som ny politidirektør. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.