RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Humor-ekteparet

Sist oppdatert:
«Slå på ring»-gutta har ikke som mål å sjokkere. Men etter å ha klina og vært nakne i skogen til filmtraileren «Bilitis», følte de at det var gått for langt. Les stort intervju og se bilder.

(SIDE2): I filmtraileren til filmen «Bilitis», som handler om kjærlighet og begjær, fikk vi se gutta fra NRK-programmet «Slå på ring» omfavnet og nakne i skogen- og på Hardangervidda.

- «Bilitis» gikk litt over streken med klining også videre, ler Steinjo, og legger til at hans far ikke sa et ord på en uke etterpå.

- Det skulle være fint og uskyldig, men så ble vi bare revet med, sier Erlend og fniser.

- Bytt tape

Erlend forteller at når de skulle gjøre scenen i skogen, så drakk de whisky for å lettere kunne gjennomføre klining og alt annet i den nakne filmtraileren. Men da de fikk se innslaget var bilder og lys overeksponert, så alt måtte gjøres på nytt.

- Da vi måtte gjøre det på nytt føltes det ikke bra, sier Steinjo.

Før innslaget skulle sendes fikk humorduoen kalde føtter og løp til hovedkontoret for å bytte tapen med en mer diskrè utgave.

- Vi følte vi måtte bytte tape, vi løp til kontoret rett før sending og ropte: «Vi er nakne, vi må bytte ut», vi fikk NEI. Det var fem minutter til sending. Da følte jeg alt var krise, sier Steinjo.

Slik startet alt

Den kaotiske og utradisjonelle humoren til Erlend Klarholm Nilsen og Stein Johan «Steinjo» Grieg Halvorsen har pågått i mange år. De to har vært bestevenner hele livet. Interessen for å lage film begynte da Steinjo fikk videokamera som 12-åring. De begynte å filme med en gang, men den første tapen har de aldri fått se.

- Da jeg nettopp hadde fått det ble jeg slått ned av to store gutter som kom på sykkel, de banka meg og tok kamera, sier Steinjo. Heldigvis hadde faren ordnet forsikring, så de to kameratene var raskt i gang med innspillingen igjen. Siden brukte de stort sett alle helger til å filme og tenke ut morsomme innslag. I 1999 viste de en pilot til NRK, men fikk tilbakemlding på at det var det verste de hadde sett. Ett år senere ble de kontaktet igjen og siden har det gått slag i slag. Nå er «Slå på ring» inne i sin tredje sesong.

Sover sammen

Fremdeles er de like gode venner. Erlend og Steinjo jobber sammen, henger sammen på fritida og det hender de sover sammen om det blir lange dager på kontoret. Hvis Steinjo tilbringer tid med andre kamerater, så går det ikke lang tid før han tenker: «Faan, hvor er Erlend?».

- Vi er som et gammelt ektepar. Vi er sammen hver dag, det kan jo ikke være bra, sier Steinjo og ser bort på kompisen.

- Ja, vi er oppå hverandre hver dag, ler Erlend. Han peker på to madrasser som står i hjørnet av kontoret deres og sier at det hender ofte de overnatter etter lange arbeidsdager.

- Vi sover på madrassene og ligger inntil hverandre fordi det er kaldt. Selv om vi ikke vil ligge inntil, sier han, og ler igjen.

Rå Bertine

Steinjo påpeker at de ikke har som mål å sjokkere eller drite ut folk, utenom utenlandske artister da, de er ikke her uansett. Humoruoen har parodiert og laget en mengde musikkvideoer, ofte med kjente norske personligheter i spissen. De lager nemlig både musikken og låtene selv.

- De som har vært med har sett og likt det, det er ingen som har sagt nei til å stille opp. De får jo en spesialskrevet sang til seg selv, og ikke minste anmeldelse, sier Erlend. Steinjo legger til at Bertine Zetlitz var helt rå under innspillingen av låta «Helo Carousel».

- Det var bare to take med vokal, hun kunne teksten utennatt raskt og var proff. Det var et kick å ha henne med.

Surrealistiske musikkentertainment

-Vi tenker mer musikk, bilder, film og at det fenger, ikke bare humor, sier Erlend om deres form for underholdning. Han mener de skiller seg ut ved at de kombinerer med gamle innslag, de er to bestekompiser som har vokst opp sammen og har egenkomponert musikk.

Lang skadeliste

De tre sesongene med «Slå på ring» har ikke bare vært morsom, de to har en lang liste over ulykker og skader bak seg. De tror de blir forfulgt- at noe henger over dem, siden de ofte har så uflaks under innspillinger.

Etter å ha løpt barbeint innover Hardangervidda under innspillingen til «Bilitis» fikk de frostskader i føttene.

- Vi har ikke vært hos lege da, sier Erlend, mens Steinjo legger til at de har fått en eller annen form for frostskade, før Erlend overtar igjen og sier han fremdeles er kald på føttene.

Det kjente stuntet med «Potetgullmannen», førte til utslett. Steinjo fikk i sommer en fiskekrok i fingeren og måtte operere, senere tråkket han over og fikk «ballongfot», som han kaller det, i en uke. Deretter følger historier fra dem begge om brukket halebein, arm og ting som faller ned under innspillinger.

- Vi blir forfulgt, for eksempel kan alt være klart til en innspilling, så funker ikke CDen, sier Erlend. Ellerså kan begge skilleveggene i studio falle ned, eller lyset går, sier Steinjo.

«Slå på ring» sendes på torsdager klokken 22.30 på NRK. På kanalens hjemmeside kan du se «Slå på ring» på web-tv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere