NEW YORK (Nettavisen): Ukrainerne bruker nå en god porsjon humor som et middel mot atomtrusselen fra Russland.

– Massiv orgie utenfor Kyiv

Gjennom en melding på Telegram som ble lagt ut 26. september i år, inviteres det nå til en massiv orgie på en høydetopp utenfor Kyiv – dersom russerne skulle gjøre alvor av sin trussel om å bruke atomvåpen.

LES: Avslører tusenvis av russiske telefonsamtaler ved fronten

Så langt har over 15.000 personer meldt sin interesse om å delta i orgien på høydetoppen Shchekavystsa.

Radio Free Europe har intervjuet en lokal kvinne om gruppen som er opprettet, «Orgy on Shchekavystsa: Official».

– Dette er det motsatte av fortvilelse. Selv under et worst case-scenario, så vil mennesker lete etter noe som er bra. Dette er ukrainernes megaoptimisme, sier kvinnen.

LES: Tidligere CIA-agent kommer med svært dyster Putin-spådom

– Humor hjelper

– Det er et forsøk på å vise at jo mer de forsøker å skremme oss, desto mer vil vi overføre det til noe annet, sier en mann fra gruppen til Radio Free Europe.

– Humor hjelper. Dette er responsen vår til den russiske trusselen, sier en annen mann.

Planen om sette kursen for høydetopp og gjennomføre en orgie er ment som en tydelig kontrast til å søke mot bunkeren i tilfelle et atomangrep, skriver Vice.

LES: Trump vil forhandle med Putin: – Jeg leder gruppen

Ifølge den opprinnelige meldingen på Telegram, kan personene som velger å gå mot høyden og orgien, dekorere sine hender og således avsløre hva de foretrekker. Tre striper symboliserer analsex, mens fire betyr oralsex, står det i meldingen, hvor de også skriver følgende:

– Det sies nå at alle leilighetene med utsikt over Shchekavytska, av en eller annen grunn har forsvunnet fra alle eiendomssider.

Telegram-gruppen hvor meldingen ligger, oppdateres jevnlig med nyheter om krigen. Da en flyalarm ble utløst 30. september, la gruppen ut følgende melding:

– Er det på tide nå? etterfulgt med en smilende emoji.

Meldingen fikk ifølge Vice 582 reaksjoner, også de med en smilende emoji.

Hylles av komiker

Den ukrainske komikeren Verka Serduchka har også hyllet det humoristiske tiltaket, og la nylig ut en post på Instagram med dette bildet.

I meldingen skriver Serduchka, som også er dragqueen og tidligere deltaker i Eurovision Song Contest, «Vi er nesten der», skriver Indy100.com.

– Ingen tegn til bruk av atomvåpen

– Vi ser ikke noen tegn til bruk av atomvåpen i nær framtid, uttalte USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i forrige uke.

– Det er en risiko for at han vil vurdere dette, med tanke på alt det løse snakket og Vladimir Putins kjernefysiske sabelrasling. Vi har vært tilsvarende klare om hva konsekvensene av det vil bli, sa Sullivan ifølge NTB.

LES: Eks-CIA-direktør: – USA vil knuse Russland på slagmarken hvis Putin tyr til kjernevåpen

Det hvite hus gjentok også på fredag at det er ingenting som tyder på at Russland planlegger å bruke atomvåpen i den nærmeste framtid.

– Vi har ikke sett noen grunn til å justere vår egen strategiske atomstridsevne, og vi har heller ingen indikasjoner på at Russland forbereder noe nær forestående bruk av atomvåpen, sier Karine Jean-Pierre, talskvinne for Det hvite hus.

Uttalelsen kommer etter at president Joe Biden torsdag kom med uttalelser der han sa at verden risikerer «armageddon» og at trusselen om atomkrig ikke har vært så stor siden den kalde krigen.

På spørsmål om Bidens uttalelse var basert på nye etterretningsopplysninger, svarte Jean-Pierre et tydelig «Nei».

LES: Dette er oljefondsjefens råd til folk som har ekstra penger

USA har tidligere advart Russland på «svært høyt nivå» om at atomvåpenbruk vil ha «katastrofale konsekvenser».

Russlands president Vladimir Putin har tidligere antydet muligheten for atomvåpenbruk, og sa i en tale i forrige uke at han lovte han å ta i bruk alle midler for å forsvare områdene Russland hevder å ha annektert – også atomvåpen.