Gå til sidens hovedinnhold

Humor-side får Ap til å se rødt

Satirisk Facebook-side hevder Arbeiderpartiet forsøker å stoppe dem.

Facebook-gruppen «Rødgrønn humor» ble etablert for et år siden og har har rukket å få over 11.000 likes. De som står bak siden sier de driver med humor og satire og at de ikke støtter et enkelt parti, men bare er opptatt av at Ap denne gangen må ut av regjeringskontorene.

Manipulerte bilder
Et manipulert bilde av statsminister Jens Stoltenberg som forklarer den «norske modellen» blant annet med ingredienser som flere byråkrater, flere Ap-medlemmer i sentrale stillinger og bruk av mer penger i utlandet er ett av bildene fra siden som er hyppigst delt, likt og kommentert.

Et annet bilde viser Stoltenberg med lang nese som peker mot en oversikt med valgløfter.

Bekrefter klage
Arbeiderpartiets kommunikasjonssjef Pia Gulbrandsen bekrefter at de kontaktet Facebook vedrørende et bilde av Anniken Huitfeldt. Ap viser til at det gjelder et bilde partiet har gjort tilgjengelig under en av de såkalte Creative Commons-lisensene med forbehold om at bildet ikke blir manipulert dersom det brukes.

- Som regel sier vi ifra når bildene våre benyttes uten at lisensen de er publisert under er tatt hensyn til. Lisensen innebærer at bildet må krediteres og at bildet ikke kan endres, bearbeides eller bygges videre på, sier Gulbrandsen.

- Hva er Aps kommentar til Facebook-siden?

- Vi møter gjerne personene bak siden for å snakke om Arbeiderpartiets politikk.

- Kan siden betraktes som politisk satire og er det i så fall riktig av Ap å slå ned på dette?

- Jeg vil ikke mene noe om hva som er polisk satire og ikke, men sider hvor det er vanlig å sammenligne Norge med Sovjet, omtale politikere som quislinger og si disse politikerne burde vært siktet for landsforræderi, er ikke akkurat «Nytt på nytt», kommenterer Gulbrandsen.

Ifølge de som står bak Facebook-siden har Arbeiderpartiet ved flere anledninger rapportert inn og fått bilder fra siden fjernet. På Facebook-siden kommenteres dette slik:

«Da har Arbeiderpartiet nok engang rapportert og fått et av våre bilder fjernet. Det tragiske er at de påstår at vi bryter deres opphavsrett, men bildet har vi laget som svar på et av deres bilder og er eid av oss i Rødgrønn humor. Hurra hurra for mer åpenhet og demokrati!!!».

Nettavisen har kommet i kontakt med personene som står bak siden, men de har så langt ikke svart oss på telefon.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken