*Nettavisen* Nyheter.

Hun ble kastet ut av Frp

Foto: Picasa (Folkemakten)

Starter kommentatorfelt-parti

03.11.12 15:37

I det nystartede partiet Folkemakten skal alle politiske spørsmål diskuteres på nettet og vedtakene skal avgjøres ved avstemninger. Lederen ser for seg et «kommentatorfelt-demokrati».

I 2010 ble Siv Gørbitz kastet ut av Fremskrittspartiets medlemslister i Bergen etter at hun fortalte at hun fikk en naken mann i sengen på årsmøtet til Hordalandslaget til partiet. Etter ekskluderingen har Gørbitz vært i krig med bystyret i Bergen.

Siden har hun vært en tur innom Venstre, forsøkt å starte et Facebook-parti med Karita Bekkemellem, og nå er den engasjerte 46-åringen i gang med et nytt parti - helt uten politisk agenda.

Mer fra i Nettavisen

- Etter diskusjoner på nettet vil det beste argumentet bli hørt, og vi avgir stemmer i hver sak slik vi finner det best for fellesskapet. Resultatet av avstemmingen tar vår representant med seg i by- eller kommunestyret, og stemmer slik medlemmene våre har sagt, forklarer hun.

Ligner komi-konsept?
Det er altså ikke ideologiske saker partiet vil kjempe for, men det er idealet om at alle bør få være med å bestemme, også når det kommer til enkeltvedtak.

Partiet er foreløpig kun i startfasen, og siden 20. oktober har 27 personer likt Facebook-siden til det nye partiet.

For noen stortingsperioder siden stilte to norske komikere, Johan Golden og Atle Antonsen, til valg på en plattform som ikke er veldig ulik Gørbitz sin. I 2001 prøvde de å komme på tinget med Det politiske parti, som fikk svært gode resultater i skolevalgene, og som slett ikke var langt unna å få en representant på Stortinget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Picasa (Folkemakten)

Støtet muslimer
Gørbitz har en lang og turbulent bakgrunn fra politikken, og er ikke kjent for å trå forsiktig frem.

Da Amir Payan (SV) sammenlignet buekorpsenes kjønnspolitikk med Taliban i Bergensavisen i 2008, skapte han furore i Bergen.

Kort tid etter gikk han ut og beklaget det uortodokse utspillet, en beklagelse som ble akseptert av buekorpsene i Bergen.

Men Gørbitz, som på den tiden satt i bystyret for Frp, hadde ikke glemt Payans uttalelser.

I et illsint innlegg langet hun ut mot Payan og ba politikeren med minoritetsbakgrunn å «dekke trynet sitt til med en hijab» i likestillingens navn.

Ordet «tryne» kan vekke assosiasjoner om grisetryne, noe som kan virke støtende på en muslim.

- Fremstiller seg selv som varsler
Etter ekskluderingen fra Frp skrev hun følgende på sin Facebook-profil.

- Jeg har skadet Frp ved å fortelle om skremmende trusler og stygg mobbing. Dette skulle holdes innad i partiet.

Meldingen fikk den lokale Frp-lederen Torkil Åmland til å lette på sløret og forklare problemene han mente hun hadde skapt.

- Hun kjører på med at alle mobber, trakkaserer og lyver, men at hun selv er et offer. Hun fremstiller seg selv som en varsler, men varslere tar opp problemene internt først. Gørbitz har konsekvent gått til media og ikke til partiet. Dette har ingenting med varsling og gjøre. Dette er ukultur, uttalte Åmland til Nettavisen.

Han mente at enhver organisasjon eller privat bedrift ville reagert på samme måte overfor en arbeidtaker som først går ut offentlig med det hun opplever er interne problemer.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.