Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun ble lurt av falsk drapsmann

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Det er ikke noen god følelse jeg sitter med nå, sier kjendiskunstner.

Onsdag hadde Dagbladet en større artikkel om kunstfilmprosjektet til Unni Askeland, som består av ti filmer.

I den andre filmen i prosjektet, «Fearstory», er handlingen sentrert rundt John Charles Hoff, en av de tre som ble dømt for de høyreekstremistiske Hadelandsdrapene i 1982. Filmen består i hovedsak av et intervju med en mann som gir seg ut for å være Hoff.

- Jeg fikk totalt hetta
Nå viser det seg at mannen som står fram i filmen, ikke har noe som helst med Hadelandsdrapene å gjøre. Det ble Dagbladet gjort oppmerksom på da den egentlige Hoff, som har skiftet navn, kontaktet avisen etter at artikkelen sto på trykk.

- Jeg fikk totalt hetta da jeg fikk vite at det var laget en film av det som skulle være meg. Folk er blitt ført bak lyset av en tulling, sier 52-åringen til Dagbladet. Han har nå kontaktet advokat.

Unni Askeland, som skulle ha lansert filmen på et galleri i Oslo torsdag, vil ikke kommentere saken, men gallerieier Rolf Stavnem opplyser at de torsdag morgen vil beslutte hva de skal gjøre videre.

Mannen som ble intervjuet i filmen, har samarbeidet med Askeland i nærmere ett år om prosjektet, og sier til avisen at han beklager, både overfor Askeland og den virkelige John Charles Hoff.

Nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet innrømmer at de også ble lurt.

- Saken viser med tydelighet – og er en påminnelse om – at vi har et selvstendig ansvar for å sjekke alle kilder, selv om andre har gjort et arbeid før oss, sier Hansen.

- Han har lurt oss alle
Visningen av filmprosjektet er nå avlyst, melder galleriet i en pressemelding torsdag formiddag.

- Personen som er intervjuet er ikke den han utgir seg for å være. Unni Askeland har jobbet med prosjektet i om lag ett år, og har ikke hatt grunn til å tro at vedkommende som ble intervjuet seilet under falsk flagg. Han har lurt oss alle, sier Rolf Stavnem, daglig leder i Galleri Fineart.

- Det er en trist og sterkt beklagelig situasjon både for personen vedkommende utga seg for å være, og for alle andre som er berørt av saken, sier Stavnem.

Det står i pressemeldingen at opplysningene om det falske intervjuopbjektet kom helt uventet for Unni Askeland.

- Det er ikke noen god følelse jeg sitter med nå. Jeg har jobbet med dette prosjektet siden i fjor vår, og har underveis bygget opp et tillitsforhold til denne personen. Jeg har aldri opplevd å bli lurt på denne måten. Jeg er veldig lei meg for den belastningen dette er for den riktige personen, som helt uforskyldt har havnet i denne situasjonen, sier Askeland

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!