Hun bruker seg selv som modell

Hun er en av dem som klarer å ta bilde av seg selv uten å få med en arm, eller få røde øyne. Møt 20 år gamle Anita fra Trøndelag som har gjort kunst av kjærestens bakdel.

18.08.03 13:31

Verkene til Anita er såpass bra at hun ved flere anledninger har tatt andre i å bruke hennes illustrasjoner og grafiske fremstillinger uten tillatelse, og sier at dette har vært fryktelig irriterende og at hun aldri selv ville gjort noe slikt mot noen andre. Alt av design og bilder som blir brukt på sidene hennes er det Anita selv som har laget.

Suger til seg inspirasjon
Bildene og verkene dine er virkelig fantastiske, hvor henter du inspirasjon fra, og hvor lenge har du ønsket å bli en kunstner?

– Jeg blir faktisk like overrasket hver gang noen forteller meg at de liker bildene mine. Men altså, inspirasjonen får jeg egentlig fra alt mulig, fra drømmer, egne opplevelser og tanker, til helt konkrete ting som andre mennesker og musikk. For å være ærlig suger jeg til meg inspirasjon fra alt jeg ser eller hører; hver eneste gang jeg ser på TV, hører på musikk eller er ute på byen. Ubevisst begynner hjernen min å bearbeide intrykkene, og gir meg ideer. :) Jeg har alltid hatt et behov for å uttrykke meg visuelt, og etter at jeg begynte å får positive tilbakemeldinger på det jeg gjorde, visste jeg at det var dette jeg ville holde på med.

Hatt profesjonelle oppdrag

Du har faktisk hatt noen profesjonelle oppdrag som kunster, kan du fortelle litt mer om hva oppdragene har gått ut på?

– Jeg har blant annet designet menyen til en restaurant, laget plakater til en lokal «fiskefestival», laget et stort maleri til et audiosenter (på bestilling), og diverse andre små oppdrag, som logoer og slikt. Jeg er så heldig at jeg er allsidig innenfor «kunsten», og oppdragene har vært deretter. Men det må sies at jeg absolutt ikke er noen profesjonell kunstner, men jeg skulle gjerne vært det. :)

Hvordan får du tatt så bra bilder av deg selv?

– Det er det veldig mange som spør meg om. I begynnelsen tok jeg bilder i speilet på badet hjemme, men fant fort ut at selvutløseren på kameraet var en smart løsning. Mange synes kanskje det er rart at jeg tar bilder av meg selv, men jeg synes det er enklere enn å kommandere andre til å posere. Det blir også mye ærligere og mer ekte når jeg selv er med på bildene, det er jo tross alt mine egne følelser og tanker jeg prøver å reflektere. Men selvfølgelig tar jeg også bilder av andre mennesker og omgivelser.

Valgt å skrive på engelsk
Du har også som mange andre valgt å skrive på engelsk. Synes du det norskedagbok-miljøet er for lite?

– Det har jeg egentlig aldri tenkt over, men jeg må si at jeg har lagt merke til at de aller fleste skriver på engelsk. Det er veldig sjelden jeg kommer over en side der ting står på norsk, og særlig gjelder dette nettdagbøker. Men det er jo forståelig, de fleste har jo lyst til å kunne nå ut til et så bredt spekter av lesere som mulig. Så ja, det norske nettdagbok-miljøet er nok ganske så lite. Men de aller fleste forstår jo en del engelsk, så jeg synes ikke at det er noe problem.

Du virker på mange måter som en sofistikert jente, men hvor kommer egentlig da Rammstein inn i bildet?

– Godt spørsmål egentlig. Men hvem har sagt man ikke kan være «sofistikert» og samtidig ha en musikksmak som ikke samsvarer med førsteinntrykket? Etter min mening kan ingen mennesker settes i bås; et menneske består av mange forskjellige aspekter, og jeg er ikke noe unntak. Uansett så er musikk en stor del av livet mitt, og jeg hører på masse rart, ikke bare Rammstein. Men listepop er iallefall noe jeg klarer meg foruten. :)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.