RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun coacher deg til sex

Coach Leni Jebsen
Coach Leni Jebsen
Sist oppdatert:
Er nyttårsforsettet ditt å finne mannen eller damen i ditt liv? Life coach Leni Jebsen hevder å ha en suksessrate på 100 prosent. - Pass opp for kvasimedisin, sier professor i sosialmedisin, Per Fugelli.

Life coaching er et ungt, men sterkt voksende yrke i Norge. Folk som vil gjøre forandringer med livet sitt, men ikke orker tanken på å faktisk gjennomføre det, tar gjerne kontakt med en life coach. Og tiden like etter nyttår er høysesong for brutte livsforandringsløfter.

- Regner du med få mange på telefonen rundt 7. januar?

- Pøh! 2. januar! sier coach Leni Jebsen og ler. Hun hevder å ha så godt som 100 prosent suksessrate blant sine klienter.

Kan finne kjærligheten

- Life coaching går ut på å være en støttende arm. Vi skal hjelpe klienten å nå sine mål ved å holde motivasjonen oppe. Å forandre livet er ikke en lettvint bestemmelse, og noen trenger hjelp etterhvert, sier hun til iBergen.no.

Jebsen har vært coach i tre år i Bergen. Ting hun blant annet hjelper sine klienter med er å finne mannen eller kvinnen i sitt liv.

- Det er ofte lettere enn vi tror. Ved å bli mer bevisst på hvordan vi tenker og endre innstilling, kan vi flytte grenser og bevege oss ut av komfortsonen vår. Med økt selvtillit og selvinnsikt våger vi mer og vi utstråler også mer positiv energi, avslører hun.

Kostbart nytt liv

For å hjelpe sine klienter å forandre livene sine, tar hun fra 1500 kroner for private og 4000 kroner for bedrifter i måneden. Et life coaching-forhold varer i gjennomsnitt tre måneder.

Styr unna, er rådet fra professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo, Per Fugelli.

- Det er mye kvasimedisin ute og går i det yrket. Ikke alt er tull, noen vil ha utbytte av coaching, men det er mye fanteri og lettvinthet innenfor det faget, mener Fugelli. Og Jebsen er enig.

- Sørg for å be om referanser og at coachen er sertifisert før du går inn i et coaching-forhold, sier hun.

- Symptom på ensomhet

- Life coaching er en del av modernitetsprosjektet og et symptom på at det har blitt mer ensomhet i samfunnet. Det beste nyttårsforsettet man kan ha er å love seg selv å slappe mer av når det gjelder å hele tiden forbedre seg, mener Fugelli, som selv ikke har noen nyttårsforsett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere