Hun er 20 år gammel

20 ÅR GAMMEL: Brooke Greenberg stoppet å vokse da hun var mellom fire og fem år gammel.

20 ÅR GAMMEL: Brooke Greenberg stoppet å vokse da hun var mellom fire og fem år gammel. Foto: Katie/

Brooke sluttet å vokse da hun var fire år gammel, og legene vet ikke hvorfor.

(SIDE2:) Den amerikanske talkshowverten Katie Couric tok opp Brooke Greenbergs spesielle skjebne i sitt program «Katie».

Mysterium
Den 20 år gamle amerikanske jenta fra Maryland er et mysterium for legene. Hun sluttet å vokse da hun var mellom fire og fem år gammel og er i dag, 16 år etter, på samme stadium i utviklingen. Hun har fremdeles melketennene og oppfører seg fysisk og psykisk som en fireåring.

Dr Eric Schadt, som er sjef for Icahn Institute for Genomics and Multiscale Biology at ved Mount Sinai Medical Center i New York, sier at Brooke ikke har noen åpenbare feil verken i kromosomer eller gener, men at genstrengene hennes nå blir undersøkt. Det virker som om Brooke mangler noe i sin genetiske kode som gjør at hun altså ikke eldes. Om de finner årsaken, kan dette få følger for folk med Alzheimer og andre alderrelaterte sykdommer.

Krever tilsyn
Det betyr ikke at hun er frisk. Moren sier Brooke krever tilsyn 24 timer i døgnet. Hun får mat gjennom en sonde i magen fordi spiserøret hennes er for trangt til å transportere mat på normalt vis.

Da Brooke var liten, var hun alvorlig syk flere ganger. Men hun ble frisk av seg selv i alle tilfellene, selv hjernesvulsten som ble funnet, forsvant av seg selv. Da var hun fire og falt i koma i 14 dager som hun så våknet av seg selv fra.

Schadt sier de kaller hennes sykdom for syndrom x siden de ikke vet hva som forårsaker at hun stoppet å vokse og utvikle seg.

Melanie Greenberg sier at familien elsker Brooke som hun er, men at hun for enkelthets skyld ikke forteller til hvem som helst hvor gammel datteren egentlig er når de spør.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag