RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun er 31 - han er 59

Sist oppdatert:
- Foreløpig klarer han seg selv både med påkledning og toalettbesøk, spøker Camilla (31) om ektemannen Tor (59).

(SIDE2): Kjærligheten blomstrer mellom journalisten Tor Andersen og ernæringsfysiologen Camilla Andersen. De møtte hverandre da Camilla var vertinne på Ullevål Stadion og Tor var gjest på en fotballkamp der for nesten åtte år siden . Så gikk det slag i slag for paret, som forelsket seg på tross av at han lett kunne vært faren hennes.

Verdensvante og kloke
- Det er mange kvinner som er hekta på eldre menn, sier samlivsterapeut Åsa Rytter Evensen til Side2. Og det er ikke så rart heller, legger hun til.

- De er ofte verdensvante, kloke og de vet hvordan de skal behandle en kvinne.

Og noe må det være annet enn at de ofte har en heldigere økonomisk sitausjon enn yngre gutter, for det er ikke bare Camilla og Tor som har funnet kjærligheten på tvers av den solide alderskløften. Ta for eksempel Celina Midelfart som nesten aldri faller for menn som ikke er minst 20 år eldre enn henne selv. Og redaktøren for Kapital, Trygve Hegnar (63), som er sammen med journalisten Vibeke Holt (33).

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg tenker ikke på at han er eldre i det hele tatt. Bare på hvor heldig jeg er. Og hvor viktig det er å være mye sammen og at vi er heldige som har anledning til det, sier Camilla.

Fikk spørrende blikk
Selv om du ikke kjenner igjen ansiktet til Tor Andersen, har du garantert hørt stemmen hans. Han er en kjent radioprofil som har jobbet med radio siden tidenes morgen. For tiden jobber han i P4 med programmet 18.00-19.30. Kona hans Camilla Andersen driver nettstedet Somebody.no som er et ernæringsnettsted hvor hun tilbyr kaloriinnhold i over 8000 matvarer og hjelp til å endre livsstil og kostvaner. Hun har gitt Side2s lesere mange gode ernæringstips over mange år.

UNG KONE: Donald Trump (60) giftet seg med den 27-årige Melania Knauss-Trump
UNG KONE: Donald Trump (60) giftet seg med den 27-årige Melania Knauss-Trump

Paret giftet seg i 2004, og sammen har de to barn på 1 år og 2 1/2 år.

- Vi fikk nok noen spørrende blikk da vi var på konserter og andre arrangementer, men da vi fortalte at vi hadde bestemt oss for å være sammen, var det greit. Vår erfaring er at folk slår seg til ro og forholder seg til ting slik de er når nysgjerrigheten er tilfredsstilt, sier Camilla om reaksjonene fra omverdenen.

Men noen komiske situasjoner har det jo vært, kan Camilla fortelle.

- Da vi kjøpte bil, spurte selgeren om pappa’n min skulle betale, for eksempel.

Hun fortsetter;

- Da vi var på visning for å finne et sted å bo, spurte jeg megleren: «Bor det mange folk på vår alder her?». Det var ingen bevisst spøk, men det illustrerer hvor lite jeg tenker på at det er noen aldersforskjell, sier hun.

YNGRE KONE: Toralv Maurstad (80) er gift med skuespilleren Beate Eriksen, som er hele 34 år yngre enn ektemannen. Her sammen med Wenche Foss
YNGRE KONE: Toralv Maurstad (80) er gift med skuespilleren Beate Eriksen, som er hele 34 år yngre enn ektemannen. Her sammen med Wenche Foss

Ble forelsket på fotballstadion
De første følelsene meldte seg da hun opplevde at de hadde så mye å snakke om, og hun skjønte fort at følelsene var mer enn vennskapelige.

- Det begynte med at vi snakket mye, og vi hadde mye å snakke om. Ikke minst fordi Tors livserfaring selvfølgelig er større enn min, og dermed er han en interessant samtalepartner. I tillegg er Tor en nysgjerrig person, noe som betyr at han kan mye om mye.

Camilla ble forelska, men var klar over aldersforskjellen og det ble noen runder hvor det ble diskutert dem imellom.

STOR FORSKJELL: Arve Tellefsen (70) er gift med Kristin Slørdahl (46).
STOR FORSKJELL: Arve Tellefsen (70) er gift med Kristin Slørdahl (46).

- Jeg kan jo regne, så jeg var klar over aldersforskjellen. Men man møter tross alt en person og ikke en alder. Det ble selvfølgelig nødvendig å ta noen runder på dette med aldersforskjellen for å være sikre på at vi virkelig ville dette. Derfor tror jeg at vi har gått mye mer nøye gjennom at vi virkelig ønsker å være sammen, enn tilfellet kanskje kan være for andre. Skulle jeg nekte meg selv å være sammen med den jeg trivdes best med, bare på grunn av «feil» alder?

Også Tor tenkte på aldersforskjellen, men var bare mest glad da han merket at Camilla var interessert.

- Hun er innmari pen
- Jeg ble veldig glad, men tenkte at «dette må vi snakke grundig om». Det gjorde vi, og kom til slutt til rett konklusjon. Han ble også forelska, og må innrømme at utseendet også spilte en rolle.

ÅTTE ÅR: Kjell Inge Røkke (48) og Anne Grete (40).
ÅTTE ÅR: Kjell Inge Røkke (48) og Anne Grete (40).

- Jeg falt for Camilla fordi hun «så meg». Jeg har aldri greid å være adrenalin-sint på henne og hun er flink til å lytte og interessert i hvordan jeg ser på ting, derfor har vi ytterst få konflikter. Og så er hun innmari pen!

Paret har to barn og lever et hektisk liv som en normal småbarnsfamilie. Utfordringene har ikke meldt seg enda.

- Jeg merker ikke noe til aldersforskjellen i hverdagen, sier Camilla om utfordringene, men fordeler er det mange av.

- Den viktigste fordelen har jeg oppdaget at er at han er ferdig med å bygge karrieren sin, så jeg jeg har ham hjemme hver kveld og faktisk store deler av dagen også. Men, det henger jo sammen med den typen jobb han har som radio-programleder. Siden han er ferdig med å være opptatt av seg selv, kan vi begge være opptatt av meg. Og det passer meg jo veldig bra.

ALDERSFORSKJELL: Trygve Hegnar er sammen med 30 år yngre Vibeke Holth - som for øvrig er journalist i Hegnars Kapital.
ALDERSFORSKJELL: Trygve Hegnar er sammen med 30 år yngre Vibeke Holth - som for øvrig er journalist i Hegnars Kapital.

Samlivsterapeut Åsa Rytter Evensen mener derimot at utfordringene kan komme på et senere tidspunkt hos par hvor aldersforskjellen er markant stor.

- Når alderen virkelig kicker inn på et senere tidspunkt kan det selvsagt oppstå problemer, men jeg tror mange fungerer bra sammen selv om aldersforskjellen er stor. Det kan selvsagt komme problemer på sexfronten, men det er ikke sikkert det vil være noe problem for alle det heller, sier hun.

Farskompleks eller ei?
Om kvinner som faller for eldre menn har et farskompleks, mener Rytter Evensen kan være riktig i noen tilfeller.

- Jeg tror mange kvinner som faller for eldre menn kan ha hatt et godt forhold til faren sin og ser opp til ham.

Men jeg må si at jeg tror penger alltid spiller en liten rolle hos eldre menn. De har ofte penger og man ser sjelden unge kvinner som faller for fattige, eldre menn, mener hun.

MAY-SEPTEMBER: Tone Damli Aaberge (19) er kjæreste med 34 år gamle Simen Wardenær.
MAY-SEPTEMBER: Tone Damli Aaberge (19) er kjæreste med 34 år gamle Simen Wardenær.

For Camilla dreide det seg ikke om noe farskompleks, og det var ikke slik at hun på død og liv ville møte en eldre mann heller.

- Jeg er ikke bevisst noe farskompleks. Jeg har aldri hatt et ønske om å finne en eldre mann. Det bare ble sånn.

Jan Eggum og Kaia Huuse.
Jan Eggum og Kaia Huuse.

Mange misunnelige blikk
For mannen Tor er livet akkurat slik han vil ha det, og vi vedder på at han får mange misunnelige blikk fra alle menn med en kone som er så vakker?

- Det ville vært rart hvis menn ikke misunte meg. Akkurat som jeg gleder meg over alle som har det bra i forholdene sine, sier Tor. Også for han er det mange fordeler med å ha en yngre kone.

- Jeg opplever ikke spesielle fordeler eller ulemper, men at den delen av livet som har med barnehage og skole å gjøre, er blitt forlenget - det trives jeg med, selv om jeg kanskje blir mer sliten nå enn før. Jeg har det akkurat slik jeg ønsker meg, avslutter Tor.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere