Gå til sidens hovedinnhold

- Hun er bare ute etter å hevne seg

Men den overgrepstiltalte moren innrømmer pedofili.

Datterens anklager om vold og overgrep har absolutt ingen rot i virkeligheten, ifølge kvinnen som er tiltalt.

- De stammer fra Alvdal-saken og blir framsatt som hevn, mener hun.

Både den 48 år gamle kvinnen og hennes tidligere ektefelle hevdet i retten tirsdag at den nå 27 år gamle kvinnen er ute etter å hevne seg fordi hun ble forlatt i Gjerdrum da resten av familien flyttet til Alvdal.

Datteren har latt seg inspirere av opplysningene som kom fram i Alvdal-saken og dikter opp sin egen historie, sa moren da hun forklarte seg for retten.

- Ingenting av det som står i tiltalen har skjedd. Det avviser jeg totalt, sa 48-åringen da hun tirsdag begynte sin forklaring for Nedre Romerike tingrett.

- Ingenting av det hun har forklart om seksuelle overgrep og vold fra min side er sant. Det har aldri skjedd, sa hun, og hevdet hun heller aldri så sin daværende ektefelle begå overgrep og vold mot datteren.

Riktignok skal hun flere år etter skilsmissen ha kommet over en videofilm hvor stefaren i et voldsomt sinne kjefter på datteren, men heller ikke her så hun vold, hevdet hun.

- Hørt mye rart
Stefaren (49) er tiltalt for både grov vold, ulike seksuelle overgrep og for å ha tvunget jenta til samleie flere ganger. Han bekreftet at han møtte den medtiltalte kvinnen i 1989, og at han raskt flyttet inn hos henne og hennes to barn. Deretter skiller hans virkelighetsoppfatning seg fundamentalt fra den som den 27 år gamle fornærmede har tilkjennegitt.

- Jeg har hørt mye rart her. Men ingenting av det jeg har hørt er sant, sa den tidligere stefaren.

- Jeg tror hun ute etter å hevne seg fordi hun ble gitt bort, svarte han på dommerens spørsmål om hvorfor kvinnen skulle komme med påstandene.

3583678

Da han inntok vitneboksen fastslo han at det var han som hadde «den originale storyen» bak hendelser 27-åringen beskrev i sin forklaring. For eksempel var en gåstol for barn blitt ødelagt, ikke som følge av at han slengte fornærmedes storebror gjennom rommet så han traff stolen, som fornærmede hevder, men fordi broren selv satte seg på stolen.

Voldshendelsen mot stedatteren, som til en viss grad ble fanget opp på video, var i det store og hele et verbalt basketak, ifølge mannens forklaring. Han hevder han ba henne gå på rommet sitt til hun visste å oppføre seg ordentlig.

- Jeg prøvde å lappe til henne, men jeg tror ikke jeg traff. Det er det eneste jeg har gjort galt, forklarte han etter å ha medgitt at han «ble rasende» og «at det rant over for ham» fordi jenta hadde skåret grimaser mot ham.

Vedgikk pedofili
Ved et tilfelle skal den tiltalte kvinnen ifølge datteren ha fleipet med at hun var pedofil i forbindelse med et besøk i Alvdal. 48-åringen benektet å ha sagt dette, men måtte svare bekreftende da statsadvokat Svein Holden fulgte opp:

- Er du pedofil, forresten, spurte han.

- Ja, hvis det er en handlingsdiagnose, så er jeg det. Jeg har jo foregrepet meg på sønnen min, svarte kvinnen.

Hun understreket at gjerningene Alvdal-saken omhandler var begrenset i tid, og at de ikke har relevans utenfor den saken. De rettsoppnevnte sakkyndige fastslo da ikke bare at kvinnen er pedofil, men også at det var «betydelig risiko» for at hun ville utsette barn for nye overgrep.

De samme sakkyndige har undersøkt kvinnen i forbindelse med den nye saken, og er til stede i rettssalen under hovedforhandlingen. De avgir sin erklæring etter planen om rundt to uker. (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken