*Nettavisen* Nyheter.

Hun er best i Norge på dette

Foto: Telekiosken (Telekiosken)

Hvor kjapt greier du å sende sms med: «The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.» ?

14.11.09 22:21

Sonja Kristiansen fra Hundvåg skulle bare forsvare NM-tittelen i sms-skriving. Det endte med ny verdensrekord med klar margin – og 100.000 norske kroner i kassen!

Ikke rart Kristiansen gikk rundt med et stort smil rundt munnen etter konkurransen på Oslo City – om enn noe fortumlet.

– Dette var helt sykt! Rett og slett. Jeg hadde et lite håp om at det skulle gå, men at det skulle gå med så klar margin hadde jeg aldri sett for meg, jublet Kristiansen etter at verdensrekorden var i boks.

Knuste rekorden
For mange er kanskje NM i sms ikke helt kjent. Det er Telekiosken som står bak mesterskapet i Norge, men noe offisielt VM har ikke blitt arrangert. Derimot er det Guinnes World Records som kontrollerer verdensrekordforsøkene – og det var med flere dommere og kamera til stede at rekorden ble satt av unge Kristiansen.

Her er den faste teksten som skal skrives: «The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.»

Og den gjorde Kristiansen unna på 37.28 sekunder – et gjennomsnitt av to etterfølgende runder, for ordens skyld. Med standard tastatur og uten ordbok, selvfølgelig.

Den gamle rekorden var det Jeremy Sng Gim fra Singapore som hadde med 41.40. Kristiansen knuste med andre ord rekorden.

Skjelvende fingre
– Dette var bare skikkelig deilig. Jeg trodde ikke det skulle gå etter at første forsøk var helt elendig, og når det andre ikke ble godkjent. Meg jeg klarte heldigvis å hente meg inn, sa Kristiansen.

Det var ikke til å unngå at nervene kom med kameraer, dommere og over hundre tilskuere til stede. Men skjelvende fingre stoppet ikke sms-dronningen fra Hundvåg.

– Jeg lurer på om det faktisk hjelper litt på at jeg skjelver. For mye er ikke bra, men litt gir meg nok litt ekstra fart på fingrene, sa Kristiansen.

Hun forsvarte også NM-tittelen fra i fjor med klar margin. Til sammen innkasserte hun 110.000 kroner, en sykkel og en Nokia-mobil for verdensrekorden og NM-tittelen.

– Nå blir det i alle fall en ny flatskjerm-tv. Resten blir nok satt av i banken, smiler Kristansen.

– Eller, nei. Det blir en durabel seiersfest først, legger hun til med et enda bredere smil.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.