RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: STAN HONDA (Afp)

Hun er fortsatt modell

Sist oppdatert:
Carmen Dell’Orefice fyller 80 år.

(SIDE2:) Carmen Dell’Orefice jobber fortsatt som modell, og omtales som verdens eldste innen modellbransjen. Denne helgen fyller hun 80 år, skriver DailyMail.

På catwalken
Kvinnen har jobbet som modell siden hun fikk sitt første cover i Vogue i 1946. Da var hun 15 år gammel. Dette var gjennombruddet på hennes karriere da hun den gang ble den yngste noensinne til å pryde forsiden av motemagasinet.

Dell’Orefice har siden den tid vært på forsiden av Vogue til sammen seks ganger, og vært ansiktet utad til 14 ulike kosmetikkampanjer. Hun er blitt avbildet av kjente fotografer som blant andre Richard Avedon, Irvin Penn, Cecil Beaton og Norman Parkinson.

Senest i år gikk hun visninger. Hun spradet over catwalken under showet til Alberta Ferretti og Adrienne Vittadini for kort tid siden. Dell’Orefice kan vise til andre nyere modelloppdrag som da hun dukket opp for John Galliano i 2000 og Hermès i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere