Hun får helt nytt ansikt

Foto: Splash News/ABC (Splash News/ABC)

Chrissy Steltz mistet øynene og nesen i en skyteulykke.

27.04.10 18:43

(SIDE2:) Da den amerikanske kvinnen bare var 16 år gammel, ble hun skutt i ansiktet med en hagle ved et uhell. Nå er Chrissy Steltz 27 år gammel. 11 år etter ulykken skal hun få nytt ansikt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Leger skal rekonstruere halve ansiktet hennes med silikonmaske. Hun skal få kunstig nese av silikon og glassøyne. Masken holdes på plass av magneter som skal festet til åtte implantater som igjen er festet til Steltz' gjenværende ben.

Skjedde på fest
Steltz forteller om ulykken som skjedde i 1999 overfor ABC. Hun festet i en leilighet i Portland sammen med venner, og gjorde det ungdommer ikke skal gjøre i den alderen – de drakk alkohol.Da hun skulle hente appelsinjuice satt en venn av henne med en hagle. Steltz sa at han måtte legge den fra seg slik at ingen ble skadet, men han svarte at den ikke var ladd. Hun var bare 1,5 meter unna da haglen likevel gikk av, skriver Daily Mail.

Den da 16 år gamle jenta ble brakt til sykehus. Legene klarte å redde livet hennes, men ikke ansiktet. Hun kan fremdeles føle, men har mistet luktesansen, smakssansen og synet.

Steltz traff sin nåværende kjæreste, Geoffrey Dilger på et kurs for blinde. Nå har de en sønn sammen.

- Jeg ønsker at sønnen min skal vokse opp uten at jeg må gå med maske foran ansiktet, sier Steltz.

HTML EMBED

Foto: Splashnews

Foto: Splashnews

Foto: Splashnews

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag