RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun har 23 seksere

Foto: Trond Thorvaldsen (Fredrikstad Blad)
Sist oppdatert:
Beanca Gjølberg Grottenberg (18) har et imponerende vitnemål

(f-b.no): Torsdag setter Beanca Gjølberg Grottenberg (18) kursen for Trondheim og studier. Med seg i bagasjen har hun så å si uslåelige karakterer fra Frederik II videregående skole i Fredrikstad.

Trolig har ingen elev tidligere gått ut fra Frederik II med tilsvarende vitnemål: 23 seksere og to femmere. Prestasjonen blir ikke mindre med tanke på at favorittfagene til 18-åringen er matematikk, fysikk og kjemi.

- Resultatene har ikke kommet av seg selv. Jeg har jobbet mye med fagene for å oppnå karakterene. Samtidig er jeg målbevisst og liker å jobbe for å gjøre det best mulig, sier Beanca til Fredriksstad Blad.

Hun mener det også er viktig å være strukturert.

- Personlig liker jeg å sette ting i system. Jeg vil ha en plan med det jeg holder på med, forklarer hun.

Medisin
Førstkommende torsdag skal hun etter planen være på plass i Trondheim for å gå løs på medisinstudier. Hun var også inne på tanken om å ta en ingeniørutdannelse.

- Jeg måtte velge noe og falt til slutt på medisin. Nå gleder jeg meg veldig til å begynne å studere, sier Fredrikstad-jenta.

I tillegg til skolen driver hun også med friidrett.

- Jeg prøver å trene et par timer daglig, men skolen har blitt prioritert, understreker Beanca.

De to femmerne hun fikk var for øvrig i tysk skriftlig og fysikk muntlig.

Assisterende rektor ved Frederik II, Carsten Dyndale, sier til FB at det er sjelden at elever mestrer fagene til de grader slik Beanca har gjort.

- Det kreves ganske mye å få til det hun har oppnådd. Ifølge faglærerne har hun jobbet systematisk og har en fantastisk studieteknikk. I tillegg har hun hatt en plan med det hun har gjort, sier Dyndale.

- Er Beancas karakterer tidenes beste resultat ved Frederik II?

Kan ikke bekrefte
- Jeg kan dessverre ikke gi noe svar på det. Jeg har søkt i vår database med utvalg på gjennomsnittskarakterer (karakteren seks) tilbake til 1998, men det kommer opp rundt 190 sider med elever som har fått gjennomsnittskarakteren seks. Dette kan bare stemme dersom det er snakk om noen få fag og ikke hele rekken av vitnemålsfag. Jeg får derfor ikke opp tallmateriale som kan bekrefte påstanden om «tidenes beste», svarer Carsten Dyndale.

Gjennomsnittskarakteren i standpunkt ved Frederik II lå i år på 3,41 når det gjaldt matematikk. Snittkarakteren i eksamen viser et tall på 2,86. Tilsvarende karakterer for Østfold ligger på henholdsvis 3,39 og 2,73.

- Det er ingen tvil om at Beanca er en god representant for elever som har lyktes med sitt læringsarbeid. Det er svært imponerende det hun har fått til, understreker rektoren videre.

Toppkarakterer
Et par andre elever kan også vise til gode resultater med henholdsvis 18 og 19 seksere på sitt vitnemål, opplyser Carsten Dyndale.

Ifølge Dyndale fikk to elever på IB, som er skolens internasjonale linje for studiespesialisering, også svært gode karakterer med henholdsvis 43 og 44 karakterpoeng av 45 mulige.

- Disse elevene vil sannsynligvis kunne velge og vrake blant de fleste universiteter i verden, avhengig av hva de vil studere, hevder han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere