*Nettavisen* Nyheter.

Hun har gått ned 50 kg på ett år

Foto: Lillian Sivertsen (Nordhordaland)

Målet er nå å bli så sprek som mulig.

02.07.14 10:54

(Nordhordland.no): For mange av oss representerer årsskiftet sjansen til å starte et nytt og bedre liv. Sunn mat og trim er blant de mest brukte nyttårsforsettene hvert år.

For Karoline B. Dale og Martha Thorsheim bringer 2014 med seg nye treningsmål. De begynte å trene sammen for et halvt år siden. Da la nemlig Thorsheim ut en kontaktannonse der hun søkte etter noen å trene sammen med, skriver Nordhordland.

– Jeg fikk en god del forespørsler, men valgte til slutt å trene med Karoline. For meg var det viktig å finne en jente som jeg kunne trene sammen med. Det er kjekt å trene sammen med gutter også, men det er ikke realistisk at en gutt og en jente kan følge det samme treningsprogrammet over tid, sier Thorsheim, som nettopp er ferdigutdannet idrettspedagog.

Slankeoperert

Dale ble slankeoperert i 2012, og siden da har hun gått ned 50 kilo. I juni begynte hun å trene styrke i Knarvik, og målet hennes er å bli så sprek som mulig. Hun ble utrolig glad da hun så annonsen til Thorsheim.

– Jeg hadde egentlig lyst til å legge ut en annonse selv, men jeg våget ikke, sier Dale til avisen .

En ekstra bonus for henne er at Thorsheim er idrettspedagog, og kan komme med mange gode treningstips underveis. Nå trener de sammen fem dager i uken, og trives veldig godt sammen.

For å bli topptrente har jentene satt opp mål som de skal nå i 2014. Innen 1. mai skal de klare 10 pullups og 14 dips hver. Pullups er en øvelse der man henger på en stang og løfter kroppen opp med armene, mens dips er en øvelse hvor man senker kroppen ned mellom to stenger eller håndtak, og presser seg opp igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lillian Sivertsen (Nordhordland)

– Og så har vi som mål å komme på tavlen, sier Thorsheim.

Tavlen på Max Fitness, hvor jentene trener, viser hvem som har tatt rekorder i ulike øvelser på senteret.

Første nyttår

Eieren på Max Fitness heter Christer Fløysand. Han har mange års erfaring fra bransjen, og er kjent med at mange har som nyttårsforsett å begynne å trene eller å trene mer. Men om det vil strømme på med nye kunder til senteret er litt for tidlig å si.

– Jeg åpnet treningssenteret i april i fjor, og har ikke opplevd et nyttår ennå, men det blir spennende å se. Nå skal jeg utvide senteret fra 300 til 550 kvadratmeter, så det blir plass til mange her, sier han.

En av de som liker godt å trene hos Fløysand er Frode Fyllingsnes. Han bor i Hordvik, og sitter i elektrisk rullestol. Fem dager i uken kjører han fra Hordvik til Knarvik for å trene med Fløysand.

– Det er verdt turen. Dette er det beste senteret, og Fløysand bryr seg virkelig om de som trener her, sier Fyllingsnes til Nordhordland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lillian Sivertsen (Nordhordaland)

Skal du begynne å trene?

Det er bra å trene. Man får økt muskelmasse, bedre kondisjon, man føler seg bedre og får bedre livskvalitet, skal man tror ekspertene. For de som vil sette nyttårsforsettet til livs, har Thorsheim et par tips.

– Ikke sett deg for høye mål i starten. Trening tar litt tid, men det tar ikke nødvendigvis mye tid. Det er mer enn bra nok å trene to ganger i uken. Det er viktig å finne den indre motivasjonen, som gjør at man har lyst til å trene av rett grunn, og for sin egen del, sier hun.

En stor fordel er dersom man er om man kan finne noen å trene sammen med. Det viktigste å tenke på er dersom du skal finne deg en treningspartner, er at vedkommende er like motivert som deg selv.

Les flere saker fra Nordhordaland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag