RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NY SERIE: Skoleåret til Lena Hansen har blitt dokumenterty
NY SERIE: Skoleåret til Lena Hansen har blitt dokumenterty Foto: Paul Weaver (Side2)

Hun har verdens tøffeste jobb

Sist oppdatert:
Lena Hansens lærerhverdag dokumenteres i den nye, sterke NRK-serien «Lærerne».

(Marienlyst/SIDE2): - Serien vil vise hverdagen vår og den utfordringen lærerne står overfor på skolen, forteller Lena Hansen (30) til Side2. Hun er klassekontakt ved Årvoll skole i Oslo og også ny TV-stjerne i den nye NRK-produserte serien «Lærerne».

På høstlanseringen
Sammen med store profiler som Fredrik Skavlan, Trond-Viggo Torgersen og Knut Nærum fra statskanalen troppet Lena opp på høstlanseringen for å snakke om dokumentarserien som har premier på NRK1 i onsdag kveld. Hun tror serien vil sette en del spørsmålstegn ved skolen slik den er i dag.

- Vi kan nok få noen diskusjoner rundt utdanningsnivå blant lærer, de nasjonale prøvene og generelt kunnskapsnivå, sier Lena.

Lena er lærer for 7b der flere av elevene trenger spesialundervisning. Hun har jobbet i skolen i over fire år, og er særlig fortvilet over ressursmangelen som er pressende da flere av elevene trenger ekstratimer.

Tøff skolehverdag
For skolehverdagen vises rått og brutalt - det er ganske enkelt et usminket portrett av hvordan lærere har det og hvilke utfordringer de møter.

- En får nok ikke se det morsomme, turene og det koselig i timene. Dokumentarserien tar for seg utfordringene vi møter i hverdagen. Jeg tror nok en del lærere vil kjenne seg igjen, sier hun.

Serien tar for seg tre klassetrinn fra førsteklassinger til sjuendeklassinger og fire forskjellige lærere. En av hovedpersonene er helt fersk - Lars Petter Flyen (25) som skal ha klasse 5a. Torunn Evje Silva (39) som har 15 års erfaring i skolen og rektor ved Årvoll, Karsten Lorentzen (57), er hovedpersonene i serien.

- Dette er den virkelige hverdagen. Det tok litt tid å bli vant med kameraene og det å skulle reflektere over alle valg man gjør i løpet av en dag, men alt man ser er helt ekte og genuint. Situasjoner oppstår og man takler ting deretter, slik det vises, sier Lena.

Serien er laget av produsentene bak «UT» og «Jordmødrene».

- Mange mener mye om skolen i dag. Denne serien viser hvordan det egentlig er der barna våre er, sier Cathrine Wik, redaksjonsleder i NRK Faktaavdeling.

«Lærerne» ser du onsdager på NRK1 21.30 - og på statskanalens hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere