*Nettavisen* Nyheter.

Hun kan avgjøre Silvios skjebne

Foto: Scanpix (fotomontasje)

Berlusconi ble irettesatt av selveste paven. Nå risikerer han tre år i fengsel.

23.01.11 13:03

Mediemogul og statsminister Silvio Berlusconi (74) har så langt klart å slippe unna fengselsstraff for en rekke korrupsjonsanklager de siste årene. Han har flittig brukt sitt medieimperium til å undergrave alle anklager rettet mot ham.

Men nå kan det være slutt for den frittalende statsministeren.

Kan avgjøre skjebnen
Det er spesielt én kvinne som kan avgjøre skjebnen til Berlusconi – den sadomasochistiske magedanseren Karima El Mahroug (18), også kjent som «Ruby», skriver The Times.

Den marokkanske magedanseren er selve midtpunktet i skandalen. Statsadvokaten i Milano etterforsker nemlig Berlusconi for angivelig å ha betalt henne for sex da hun var 17 år gammel.

I Italia er den seksuelle lavalderen 14 år, men det er en forbrytelse å betale personer under 18 år for seksuelle tjenester.

Berlusconi risikerer tre års fengselsstraff dersom han blir funnet skyldig. I tillegg risikerer han en forvaringsstraff for misbruk av sitt embete til å skjule sine ulovlige aktiviteter.

Nektet å stille til avhør
Så langt har Berlusconi nektet å stille til avhør hos statsadvokaten.

- Berlusconi kommer ikke i dag, og vi må se an utviklingen av situasjonen for å avgjøre om han noensinne vil stille, sa Berlusconis forsvarsadvokat, Piersilvio Cipolo, på telefon til italienske medier fredag, skriver Bloomberg.

Så langt har El Mahroug spilt på lag med Berlusconi. Det kom tydelig fram da hun stilte opp i et TV-program på en av Berlusconis TV-stasjoner tidligere denne uken. Hun avviser at hun fikk betalt i bytte mot sex.

Fikk 55.400 av Berlusconi
18-åringen har imidlertid innrømmet at statsministeren ga henne 7000 euro, som tilsvarer 55.400 norske kroner i dagens kurs, men avviser at dette var betaling mot sex. Hun hevder også at det aldri har vært noe seksuelt mellom dem.

Men statsadvokaten har trolig en rekke beviser som kan brukes mot Berlusconi. Han er også mistenkt for å ha betalt en rekke andre kvinner for seksuelle tjenester.

Berlusconi skal ha arrangert en rekke orgier, som visstnok kan dokumenteres, i sin villa i Milano.

Irettesatt av paven
Det ryktes også at det italienske etterretningsbyrået frykter at utenlandske etterretningsagenter prøver å grave fram bilder og video fra et selskap, der Berlusconi var vert for Russlands statsminister Vladimir Putin. Den marokkanske magedanseren skal også ha vært gjest i det aktuelle selskapet, skriver The Times.

Berlusconi ble også denne uken strengt irettesatt av selveste paven. Pave Benedict XVI nevnte ingen navn, men oppfordret italienske politikere til å gjenopprette etiske og moralske prinsipper. Det er svært sjeldent at overhodet i Den katolske kirken går ut og kritiserer italienske politikere så direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag