*Nettavisen* Nyheter.

Hun startet folkeopprøret

LOVFORSLAG: Susanne Kaluza (til høyre) i samtale med minister Bent Høie og lege Gro Nylander. Foto: (Trine Stalsberg/Side2)

– En seier for demokratiet, sier bloggeren som startet folkeopprøret mot forslaget om reservasjonsmulighet.

25.04.14 11:52

Oslo (NTB): Den engasjerte bloggeren og redaktøren av nettstedet Foreldre.no ønsker ikke bare å gi honnør til nordmenn som har engasjert seg i saken, men også til KrF-leder Knut Arild Hareide og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

– Det er gledelig å se at demokratiet fungerer, at det hjelper at folket sier fra når politikerne gjør noe som de ikke er enig i. Det er flott at Hareide har vært konstruktiv nok til å lytte til innstillingene som har kommet fra vanlige folk og foreninger. Helseministeren har ikke latt det gå prestisje i saken og er modig nok til å snu i tide, sier Kaluza til NTB.


- Tydelige signaler
– Det har kommet tydelige signal fra folket, ikke bare gjennom massemobiliseringen 8. mars. Det har også kommet over tusen innspill under høringsrunden fra vanlige folk, foreninger og ombud. Når helseministeren lytter til dette, er det en seier for demokratiet, legger hun til.

Klikk på bildet for å forstørre.

I DEBATT: Her er Susanne Kaluza i debatt med KrF-leder Knut Arild Hareide om resevasjonsretten. Foto: (Skjermdump / Aftenposten)


Kaluza ble veldig glad da hun så uttalelsene til Hareide torsdag om at KrF var villig til å se på andre løsninger og at situasjonen ikke var så fastlåst. Selv var hun forberedt på å kjempe videre helt til de ga seg. Nå er hun spent på hvilken løsning regjeringen vil komme opp med.

Klikk på bildet for å forstørre.

I DEBATT: Og her snakker Kaluza med minister Terje Røe Isaksen og SV-leder Audun Lysbakken. Foto: (NTB scanpix)

- Ingen skal møtes med en kald skulder
– Så lenge kvinner ikke blir avvist når de oppsøker primærhelsetjenestene og ber om hjelp, er jeg fornøyd. Ingen skal føle at de blir møtt med en moralsk kald skulder fra fastlegen sin i en vanskelig situasjon, sier hun og har tro på det går an å finne fram til en god løsning på problematikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag