*Nettavisen* Nyheter.

Hun vant Finnmarksløpet

GLAD VINNER: Sigrid Ekran var meget glad da hun gikk av sleden for å takke sine hunder for en god innsats i sporet.

GLAD VINNER: Sigrid Ekran var meget glad da hun gikk av sleden for å takke sine hunder for en god innsats i sporet. Foto: Erlend Hykkerud (Finnmark Dagblad)

Sigrid Ekran, årets vinner av Finnmarksløpet og 100-mila, har bare økt ledelsen inn mot Alta sentrum.

14.03.14 09:33

Sigrid Ekran har hatt kommandoen på Finnmarksløpet siden sjekkpunkt Sirbma, og har knapt sett seg tilbake siden, skriver Finnmark Dagblad.

Etter at hun startet fra Karasjok i meget dårlig vær, har hun bare økt avstanden til sin nærmeste forfølger. Etter sjekkpunkt Jotka lå Birgitte Næss Wærner to timer bak, og hadde dermed tapt nærmest en time fra Karasjok.

Klokken 08.31 var årets vinner i mål med sine syv hunder, og en seier i Finnmarkskløpets lengste distanse har hengt høyt hos årets vinner i mange år.

- Det har vært et mål siden man kom til Norge, og jeg er veldig stolt av fine hunder, fortalte Ekran etter målgangen.

Mye vær

Det har vært et løp som har inneholdt veldig mye. Hun og resten av kjørerne har vært gjennom storm, regn, sol, plussgrader og på det siste strekket har de møtt et kraftig snødriv.

- 2014-løpet har vært artig og spennende med værutfordringer, men hundene takler det meste, forteller Ekran om forholdene gjennom Finnmark.

Klikk på bildet for å forstørre.

LOKOMOTIVET EKRAN ER I MÅL: Hundekjøreren Sigrid Ekran er årets suverene vinner av Finnmarksløpet. Foto: Oddgeir Isaksen (Finnmark Dagblad)


Hun følte at hun hadde god kontroll på løpet ut fra Karasjok, men var klar på at man aldri vet hva som kan skje på en så lang avstand.

- Man frykter bestandig at man skal bli tatt igjen, sa årets norgesmester til de flere hundre som hadde tatt turen til gågata for å ta i mot Ekran.

Nummer to Birgitte Næss Wærner er på vei inn mot mål, og vil nok krysse mållinjen rundt klokken halv elleve.

Første seier

Sigrid Ekran har deltatt på Finmarksløpet en rekke ganger tidligere, og har vært veldig nærme en tittel tidligere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lars Monsen. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

I 2011 ble hun nummer to, og har ellers hatt topp-ti-plasseringer de gangene hun har kjørt løpet. I 2009 ble hun nummer åtte i sitt første Finnmarksløp, og i 2010 le hun nummer seks. Så kom hennes nå nest beste prestasjon med en andreplass i 2011. Forrige sesong ble hun nummer fem på Finnmarksløpet, bak blant annet Ronny Frydenlund, som nå kjemper om en 3. plass mot Harald Tunheim fra Alta.

Det ligger 311.500 kr i premiepotten til de 20 første kjørerne i FL-1000.

Monsen et godt stykke bak

Lars Monsen, villmarkskjempen fra utallige NRK-programmer, var av mange tippet som seiersfavoritt. Foreløpig ligger han på 18. plass i det 1044 kilometer lange hundeløpet.

Les flere saker i Finnmark Dagblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.