Gå til sidens hovedinnhold

Hun vant maktkampen mot Carl I. Hagen: - Jeg er glad dette er over

- En stor lettelse, sier den tidligere Frp-formannen.

Det ble en svært spennende avstemning på Oslo Frps nominasjonsmøte lørdag, da selveste Carl I. Hagen (76) utfordret bystyrepolitiker Aina Stenersen (37) om tredjeplassen på stortingslisten.

Men Stenersen gikk seirende ut av voteringen, med 32 mot 26 stemmer til Hagen. Tre personer stemte blankt.

- Det var veldig kjekt, sier en fornøyd Stenersen til Nettavisen rett etter avstemningen.

Les Carl I. Hagens reaksjon på tapet lenger ned.

De to øverste plassene gikk som ventet til Christian Tybring-Gjedde og Jon Helgheim.

Les også: Går til kamp mot Carl I. Hagen: - Denne gangen trekker jeg meg ikke

- Maratonløpet er over

Stenersen var innstilt av nominasjonskomiteen på tredjeplassen på stortingslisten, men etter at Hagen ble foreslått som motkandidat, ble det kampvotering.

- Jeg er glad for støtten jeg fikk av nominasjonsmøtet, og så er jeg glad for at dette maratonløpet er over. Nå har jeg lyst til å se framover, og gleder meg veldig til valgkamp og å snakke politikk og ha fokus på politiske saker, sier hun.

Også for fire år siden ble Stenersen utfordret av Hagen om tredjeplassen, men den gangen valgte hun å trekke seg til fordel for den tidligere partiformannen.

Denne gangen gikk hun imidlertid til kamp mot Frp-veteranen.

- Jeg tenker at konkurranse er sunt, men jeg vil ikke gi meg denne gangen og vil kjempe om plassen, fordi jeg mener at jeg er dyktig og en god kandidat, slo hun fast overfor Nettavisen i forrige uke.

- Vi er i 2021

- Hva tenker du om å ha slått ut Carl I. Hagen?

- Jeg tenker at jeg er veldig glad for støtten fra nominasjonsmøtet, og jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra fjern og nær både i og utenfor partiet, sier Stenersen, uten at hun ønsker å si noe mer om Hagen.

- Jeg er bare glad for at vi har en bra liste med mangfold, som gjenspeiler at vi er i 2021 og gjenspeiler Oslos befolkning, legger hun til.

I intervjuet med Nettavisen i forrige uke, sa hun dette om Hagen:

- Jeg respekterer Carl, og det er jo alltid høyt engasjement internt ved valg i partiet. Men jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg har for øvrig registrert at Carl står på førsteplass på Opplands Frp stortingsliste, og skal drive valgkamp i Oppland.

Hagen: - En stor lettelse

Hagen selv sier til Nettavisen at han nå er lettet.

- Jeg fikk nesten flere stemmer enn jeg hadde trodd, og føler en stor lettelse over at jeg nå bare kan konsentrere meg om Oppland, sier han, som fra før av altså er innstilt på førsteplass på Oppland Frps stortingsliste.

- Så du føler det ikke som er nederlag at du tapte kampen om tredjeplassen i Oslo?

- Neida, jeg hadde fått flere forespørsler om å stille på kampplass, fordi det er en del velgere som stemte Fremskrittspartiet tidligere, men nå har forlatt oss som gjerne ville ha gamle Carl I. Hagen tilbake på Stortinget, sier Hagen, og legger til:

- Jeg stilte meg til rådighet, men flertallet ville noe annet. Da slipper jeg å dele meg i to, og kan bare konsentrere meg om Oppland.

- En utmerket kandidat

- Hva tenker du om at Stenersen fikk plassen i stedet?

- Aina Stenersen har jeg jobbet godt med i Oslo bystyre, og hun er en utmerket kandidat, sier Hagen.

Benkeforslaget om å få inn Hagen på tredjeplass ble begrunnet med at han kunne få tvilere ned fra gjerdet, i et parti som sliter stort på meningsmålingene.

Les også: Krisetall for Siv Jensen: - Klarer ikke å mobilisere sine egne velgere engang

Fryktet «gubbevelde»
Som Nettavisen skrev for to uker siden, slo flere kvinner i Oslo Frp alarm før nominasjonsmøtet. De fryktet at det skulle bli et «gubbevelde» med tre menn på toppen av stortingslisten.

Les også: Frykter «gubbevelde» i Oslo Frp: - Jeg blir sikkert ikke populær, men jeg er opprørt

Siden Frp-leder Siv Jensen nå trekker seg ut av rikspolitikken, rykket nemlig stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde opp på førsteplass. På andreplass foreslo nominasjonskomiteen Frps innvandringspolitiske talsperson, Jon Helgheim.

Og hadde Hagen vunnet kampen om tredjeplassen, ville det blitt tre menn på topp.