Gå til sidens hovedinnhold

Hund avlivet i Sarpsborg etter å ha bitt eieren sin

Mannen ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

- Vi har snakket med eier, som skal opereres på Kalnes, og han vet heller ikke hvor hunden er. I ettermiddag fikk imidlertid politiet vite at bekjente av hundeeieren har tatt hånd om den.

Etter at det ble kjent var hundeeieren klar i sin sak.

- Det er foreløpig ukjent for politiet hvor den befinner seg, men dette er noe politiet jobber med. Hundeeieren er helt tydelig på at hunden skal avlives, sier Grimstad til Sarpsborg Arbeiderblad (krever abonnement) like før klokka 14.30 torsdag ettermiddag.

Klokken 15.25 bekrefter politiet at hunden har blitt avlivet.

Krangel med kvinne

Mannen skal ha kranglet med en kvinne natt til torsdag, og det var da mannens egen hund blandet seg inn. Politiet fikk meldingen kl. 00.42. Hunden skal ha løpt fra stedet etter hendelsen, og mannen ble etterlatt i en alvorlig tilstand.

- Kvinnen ble ikke skadd, mens mannen ble alvorlig skadd og kjørt til Kalnes sykehus med ambulanse, opplyser politiet til Sarpsborg Arbeiderblad (krever abonnement), som forteller at hunden var meget aggressiv.

Måtte bruke elektrosjokkvåpen

Politiet forteller at hunden hang fast i armen til mannen, og at de måtte bruke elektrosjokkvåpen for å få den løs.

- Hunden som er stor, brun, muskuløs og har en sort sele på seg, løp fra stedet. Vi har lett etter den uten å finne den. Politiet ønsker tips på 02800 hvis noen observerer hunden, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

De presiserer også overfor Sarpsborg Arbeiderblad at ingen bør prøve å få kontroll på hunden, men heller ringe 112, hvis de får en observasjon av hunden.

Kommentarer til denne saken