RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: KJELL R. HERMANSEN (glomdalen.no)

Hund får egen bunad

Sasha (1,5 år) har allerede en velfylt garderobe. I mai får hun egen bunad til matmors konfirmasjon.

I stua sitter Anna Linnea (14) ved symaskinen og syr klær. Ved siden av henne ligger modellen og venter tålmodig på neste kreasjon, skriver glomdalen.no

Modellens navn er Sasha. Hun er en liten Bichon Frisé på halvannet år og har allerede rukket å få en betydelig garderobe.

Mer på glomdalen.no: Se alle bildene av Sasha!

Begynte med katter
– Alle kattene har opp gjennom årene fått klær, vi brukte dem nærmest som dukker. Det var der det hele begynte, forteller Anna Linnea.

– Men du må få med at vi aldri plaget kattene. Alt skjedde på deres premisser, understreker hun.

Og da Sasha kom inn i Anna Linneas liv, avtok leken med kattene og hun begynte å lage klær til henne.

Anna Linnea har sydd klær en stund, men da mamma Marit fikk et blad med strikkeoppskrifter for hunder av naboen, ville hun gjerne ha en strikkegenser til Sasha.

– Jeg ville at mamma skulle strikke en genser til Sasha. Det er jo så kult med klær til hunder, og enda kulere med en hjemmestrikket genser, smiler hun.

Glad i å strikke
– Jeg har alltid vært glad i å strikke. Jeg strikket mye før, men de siste årene har det vært litt opphold. Da jeg fikk se oppskriftene til hundeklærne, fikk jeg lyst til å begynne å strikke igjen, forteller Marit Dahl der hun sitter i godstolen og strikker enda en genser til Sasha.

– Det er jo så mye enklere å strikke til hunder, det går mye fortere å bli ferdig, sier hun.

Tålmodig modell
– Når jeg finner fram symaskinen sitter hun på bordet ved siden av og følger med. Hun lar seg tålmodig bli brukt som prøvedukke og å bli tatt mål av. Jeg tror hun skjønner at det er klær til henne jeg holder på med. Og det ser faktisk ut som om hun liker å gå med klær, hun ser nesten stolt ut. Men luer og hodeplagg er hun ikke så glad i, sier Anna Linnea.

Til sommeren skal Anna Linnea konfirmeres og planene for antrekket er allerede klart.

– Jeg får en Solør-Odal-bunad, og da må jo selvfølgelig Sasha få en også, smiler hun.

– Jeg har så vidt begynt å strikke på den, men vet ikke helt om jeg skal strikke en bunad. Jeg er veldig flink til å tro jeg skal bli ferdig med strikkeprosjektene mine, men som regel må mamma overta og avslutte, ler hun.

Denne saken er levert av glomdalen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere