Hundeeier dømt for angrep på hundeeier i Sandnes

Sandnes & Jæren tingrett

Sandnes & Jæren tingrett Foto: Kent Skibstad (NTB scanpix)

En 34 år gammel mann er dømt til fem måneders fengsel for å ha angrepet en hundeeier i Sandnes i januar i år.

Mannen var ute med den afrikanske løvehunden sin for å drive sportrening da hunden stakk av. Samtidig var en 63 år gammel mann fra samme nabolag ute på kveldstur med familiens lille papillon. Han fikk øye på den store hunden som kom mot dem, og plasserte seg selv mellom dyrene.

Les også: Kvinne nektet å gi hunden tilbake til eieren etter å ha passet den

For å beskytte hunden sin og avlede oppmerksomheten, sparket han ut med foten i retning den bjeffende hunden. Den yngre mannen misforsto situasjonen og trodde den andre sparket for å treffe hodet på hans hund.

Minutter senere var 63-åringen påført brudd i nesebein, kinnbein og overkjevebein og et rift i det ene øyet, skriver Stavanger Aftenblad. Den skadde mannen ble innlagt på Stavanger universitetssjukehus og var ute av stand til å arbeide i flere uker.

Les også: Slik beskytter du hunden din i sommervarmen

34-åringen erkjente forholdet overfor politiet og i Jæren tingrett da saken ble behandlet der i forrige uke. Han fikk derfor en måneds avslag i straffen som ble satt til fem måneders fengsel. I tillegg må han betale 47.000 kroner i skadeerstatning og 20.000 kroner i oppreisning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.