Gå til sidens hovedinnhold

Hundeeier siktet etter at barn døde

Hundeeieren er siktet for brudd på loven om hundehold etter at et barn døde i Brumunddal i helgen som følge av angrep av to hunder.

Innlandet politidistrikt opplyser om at de to hundene, som nå er avlivet, var av rasene rottweiler og golden retriever. Hundene ble avlivet lørdag ettermiddag.

Politiet ble varslet like etter klokken 12 lørdag ettermiddag, og hendelsen skal ha skjedd kort tid før.

Hundeeieren er siktet etter hundelovens paragraf 28, som omhandler straff for en hundeholder som forsettlig eller uaktsomt unnlater å forebygge eller avverge at hunden rettsstridig angriper eller skader en person.

I en tekstmelding til Nettavisen skriver siktedes forsvarer, Jens-Petter Lien at klienten er preget etter det som skjedde lørdag.

– Min klient er sterkt preget av hendelsen, men vil samarbeide med politiet etter beste evne, sier Lien.

Strafferammen etter denne paragrafen er bøter eller fengsel inntil seks måneder og bot.

– Politiet fortsetter med å klarlegge omstendighetene rundt hendelsen. Kriminalteknikere undersøkte åstedet lørdag, melder Innlandet politidistrikt om i en pressemelding mandag ettermiddag.

Politiadvokat Marit Kjelsberg i Innlandet politidistrikt sier til NTB at hendelsen er dypt tragisk og at det er årsaken til at de ikke ønsker å gå ut med flere detaljer utover det som står i pressemeldingen. Hun bekrefter at det er snakk om nær familie og at siktede er avhørt.

Les også: Politiet jobber med å kartlegge hendelsesforløpet etter hundeangrepet i Brumunddal

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet