Hunden gjør deg slank

Menneskets beste venn kan også være din beste venn i slankekuren. For både hund og eier får bedre resultater når de slanker seg sammen.

25.11.04 08:53

Både hunder og mennesker har en tendens til å trives aller best med god mat og en varm sofa. Med ufyseligheter som fedme, diabetes og redusert levealder som resultat.

For mange fete hunder og eiere kan det derfor være på plass med en bedre diett.

Foto: Scanpix

Slankere med hund
Amerikanske forskere har nå undersøkt effekten av slankeprogrammer på både hunder og mennesker. Med et klart resultat: Hundeeiere som slanker seg sammen med bikkja oppnår bedre resultater enn de som slanker seg alene.

Studiet som ble gjennomført ved Northwestern Medical School i USA tok for seg både enslige mennesker, hunder og par med hundeeier og hund sammen. Alle ble satt på en diett med færre kalorier og minst 20 minutters mosjon hver dag.

Et år senere hadde deltakerne mistet omtrent 5 kilo, men hundeeierne hadde gått mer ned i vekt enn de hunde-løse slankerne. Hundene i undersøkelsen hadde også gått ned flere kilo i gjennomsnitt.

Hunder gir motivasjon
- Om du ser etter motivasjon og støtte til å gå ned i vekt, trenger du ikke å lete lenger enn kjæledyret i din egen stue, forteller forskningsleder Robert Kushner til CNN.

Han forteller at hundene også så ut til å ha mer energi og at de ikke brukte mer tid på å tigge etter mat selv om de fikk litt mindre mat i skålen.

Lever bedre med kjæledyr
Men det er ikke bare på vekten du kan måle fordelen med et kjæledyr i huset. Mennesker som har dyr rundt seg ser også til å nyte mange andre helsefordeler som dyrehaterne går glipp av.

Blant annet kan kjæledyr føre til lavere blodtrykk og mindre plager med angst og depresjon. De som er operert, kommer seg raskere på beina igjen hvis de har et kjæledyr. Og enker med katt har bedre helse de første årene etter at de mistet sin livsledsager, enn de som ikke har katt.

Les hele saken her: Kjæledyr gir bedre helse

Siste saker fra Mozon.no
5 millioner dør av røyking hvert år
Angrepille-salget til himmels
Kurs reduserer ungdomsfyll
Til kamp mot kvisene
Slanking for slubberter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.