Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hunden Kalle (5) forsøkt bortført

FØLTE SEG TRUET: Veronica Friis Frydenlund tar et godt tak rundt Kalle dagen etter den skremmende hendelsen.
FØLTE SEG TRUET: Veronica Friis Frydenlund tar et godt tak rundt Kalle dagen etter den skremmende hendelsen. Foto: Lasse Nordheim (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
Veronica Friis Frydenlund rakk akkurat å låse døra da mennene forsøkte å få med seg hunden hennes. Nå advarer hun andre mot å slippe sine firbente venner av syne.

VESTFOLD/TELEMARK (op.no): Det var ved 13-tiden mandag at en hvit Mercedes kassebil med grønne skilter svingte opp i gården hennes på Veldre i Larvik. Ut kommer tre veltrente menn av utenlandsk opprinnelse. Én blir sittende igjen i bilen.

Minutter senere er politiet på vei.

– Den ene av mennene bøyer seg ned og prøver å få tak i Kalle, men han flekker tenner, og mannen nøler et øyeblikk. Da rekker jeg akkurat å smelle igjen døra foran ansiktet hans. Heldigvis har jeg smekklås, ellers ville de ha kommet inn. Det er jeg sikker på, for de røsket noe voldsomt i dørklinka. Så ble de stående og hamre på vinduet i minst ti minutter før de forsvinner i full fart, forteller Veronica Friis Frydenlund til Østlands-Posten.

Ett døgn har gått, men 21-åringen er fortsatt preget av hendelsen.

– Jeg følte meg truet. Det var skikkelig skummelt. Jeg kommer garantert ikke til å ta med meg Kalle på noen lange turer på kveldstid framover. Jeg råder alle til ikke å slippe hundene sine av syne ett sekund.

Les også: Forsøkte å stjele hund i Larvik

Tilbød 30.000 kroner

Veronica trodde først at mennene bare skulle spørre om veien. Men hun forsto raskt at de hadde helt andre hensikter.

Uten å presentere seg, fortalte de at de ville kjøpe den fem år gamle engelske cocker spanielen for 20-30.000.

GODE VENNER: Veronica håper observante lesere kan hjelpe politiet med å spore opp den hvite kassebilen.

– Jeg sa at han ikke er til salgs uansett sum, men mannen svarte bare at «jo da, den er til salgs». Da begynte jeg å ane uråd, forteller Veronica, som er sikker på at mennene ikke var av norsk opprinnelse.

– De så utenlandske ut og snakket tydelig gebrokkent. Håret var mørkt, og de var kraftig bygd – men ingen av dem var spesielt høye, beskriver hun.

Les også: Fikk tilbud om kontant oppgjør for rasehunden

Flere lignende tilfeller

Det er meldt om lignende tilfeller flere steder på Østlandet de siste månedene. Sist fredag ble Ola Kristiansen angrepet av tre menn i en hvit varebil i Aurskog da han luftet hunden, skriver indre.no.

– Vi fikk noen meldinger for tre-fire uker siden, der folk som var ute og gikk tur med hunder, ble oppsøkt av utenlandske personer som de opplevde som veldig pågående. Dette kan være noe i samme sjanger, sier Per Andreassen på operasjonssentralen i Vestfold politidistrikt.

Politiet fikk meldingen fra Veronica Friis Frydenlund klokka 13.09 og fikk varslet patruljebiler i området, men så langt er det få spor etter kassebilen.

– Hendelsen blir undersøkt, men det er ingenting nytt i saken, opplyser politiførstebetjent Trude Løkken ved Larvik politistasjon til ØP.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!