*Nettavisen* Nyheter.

Hunden Roxy rømte etter ulykke på E18 - mange frivillige leter etter familiehunden

TRIVES UTE: Hunden Roxy er glad i å være ute, men aller mest glad i mat. – Ser du hunden kan det være lurt å lokke med noe godt å spise, sier eieren. Foto: Privat

Eieren: – Hele familien er veldig bekymret for Roxy.

HOLMESTRAND (Jarlsberg Avis): – Jeg er utrolig takknemlig og imponert over alle de som står på og leter etter hunden vår, uten å kjenne oss, og den hjelpen vi har fått av Nitrogruppa, som leter etter forsvunnede hunder. Det er tre små barn hjemme som er lei seg akkurat nå, sier eieren, som ønsker å være anonym.

Han ble utskrevet fra sykehus etter ulykken i Bringåkertunnelen tirsdag , men var tross alt heldig med tanke på hvor ille det kunne ha gått:

– Jeg har pådratt meg noen ribbeinsbrudd, litt kuttskader og en lettere hjernerystelse. Akkurat nå er jeg mest bekymret for hunden, sier mannen.

Håper hunden ikke er skadet

Den to år gamle hunden med navnet Roxy er av typen Fransk Mastiff, eller Dogue de Bordeaux. Den er rødbrun, muskuløs, har et stort hode og er veldig snill.

– Den forsvant veldig fort etter ulykken, og jeg tror ikke den skadet, men det er litt vanskelig å si. Jeg håper den ikke var skadet, men jeg vil tro at den gjemmer seg, sier eieren til Jarlsberg.

Roxy løp nordover ut av tunnelen, men all leting har så langt vært resultatløs. Mye av letingen har vært gjort mot Holmestrand-kanten, men onsdag ettermiddag ble letingen utvidet også mot Hillestad.

Har chip som kan leses av

Selv om Roxy er snill og er barnevant, er hunden litt sky overfor fremmede. Derfor kan den kanskje holde seg litt unna.

– Det kan være en god fremgangsmåte å sette seg ned og vise at man ikke er aggressiv, mens man «godsnakker» og lokker med noe god mat. Hunden har chip, og hvis det er noen som finner den kan den leveres til Viking, Falck, politiet eller veterinær for å lese av chip'en.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den to år gamle hunden er en skikkelig familiehund, og nå er det tre barn som er bekymret for lekekameraten som forsvant i Bringåkertunnelen tirsdag ettermiddag. Foto: Privat

Hjelper fortvilte eiere og hunder på rømmen

Allerede tirsdag kveld var det fire-fem personer ute og lette etter Roxy, onsdag formiddag et titalls personer og hundevenner.

– Så vidt jeg vet er det lett veldig mye i området Hvittingfossveien, Bringåker, Islandshøgda og Gullhaug. Det er også så vidt sjekket mot og i retning Hillestad og lysløypa ved Brannåsen/Botnemarka, og det er fortsatt folk ute, forteller Ingvild Bjerke, som har bidratt til å koordinere letingen onsdag.

Nitrogruppa er som nevnt en gruppe som frivillig leter etter hunder på rømmen. Mottoet er «For hunder på rømmen og fortvilte eiere».

Onsdag laget de plakater og postkasselapper som kan lastes med på nett og deles ut, dersom Roxy ikke blir funnet i løpet av kort tid.

Dersom du har tips eller finner Roxy kan du enten ta kontakt noen av disse, eller sende en mail her.

Les flere artikler hos Jarlsberg Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.