RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hunden som ikke røyter

Sist oppdatert:
Lyst på en hund, men er ikke helt klar for ansvaret? Da er «Nintendogs» spillet for deg.

Helt siden jeg først så «Nintendogs» i aksjon tidligere i år, har jeg gledet meg til dette spillet med små søte digitale valper.

Skjønt, «Nintendogs» er ikke et spill, det er en valpesimulator, en videreføring av døgnfluen Tamagotchi. Du velger deg en valp, og kan leke, kose og dressere den ved hjelp av DS-ens mikrofon og trykkfølsomme skjerm. Slik kan du både ta på og snakke til ditt nye familiemedlem.

Jeg har alltid vært glad i hunder, og animasjonene og livligheten i disse søte, digitale valpene er overveldende. Gleden var dessuten stor da jeg oppdaget at min favorittrase, huskyen, var blant valgene i valpekullet. Skuffelsen desto større da spillet viste seg å ikke svare til forventningene...

Til minne om min nylig avdøde hund, kalte jeg den nyervervede huskyvalpen for Brutus. Det ble litt feil at huskyen var en tispe, men jeg kunne ikke bytte kjønn. Siden har jeg i grunnen angret på navnet, men har du først lært valpen å lyde et navn, er det ikke mulig å bytte.

Deretter starter «bli kjent»-perioden hvor du først og fremst skal lære hunden din kommandoen «sitt». Ved å ta på hunden kan du få den til å gjøre forskjellige bevegelser. Når hunden for eksempel legger seg ned, kan du spille inn lyden for kommanoden «ligg». Etter å ha reperetert dette en del ganger har hunden lært seg en rekke ting som å riste på rumpa, sitte, gi labb og ligge.

Når hundens ferdigheter når et visst nivå kan du delta i ulike konkurranser, som valpeshow. Vinner du, får du mer penger slik at du kan kjøpe mat, vann, leker, hundsjampo og ellers alt annet en hund måtte trenge. Er du skikkelig ivrig kan du til og med kjøpe flere valper, men ikke flere en tre.

For å gjøre spillet ekstra realistisk følger spillet menneskenes klokke, og hunden blir sliten som en virkelig valp ville gjort. Dessverre gjør ikke dette spillopplevelsen særlig god.

Du kan bare gå tur med hunden en gang i timen, og du kan ikke delta i flere enn tre show om dagen. Dessuten virker det som om valpen ganske fort mister konsentrasjonen når du trener dressur.

Dermed sitter du igjen med ganske lite du og hunden din kan gjøre sammen i løpet av en dag. Å kaste ball eller skjeneplate har begrenset fornøyelighet.

Over tid sniker likvel «Nintendogs» seg innpå deg, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg er blitt glad i Brutus. Jeg leker ikke med han hver dag, og jeg blir fort lei om jeg ikke vinner hvert eneste valpeshow, men i små doser fungerer spillet godt.

«Nintendogs» er ikke etter alles smak, men har du først forelsket deg, har du en sikker vinner. Spillet bør dessuten være en drøm for barn, og kanskje spesielt jenter. Prøv det i butikken!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere