*Nettavisen* Nyheter.

Hundene som bet i Mandal, er fortsatt ikke avlivet

Mandal (NTB): Hundene som gikk til angrep på tre personer i Mandal forrige uke, er på kennel. Eieren hevder han har kontroll på hundene og vil motsette seg et eventuelt vedtak om avliving.

- Han mener han klarer å håndtere hundene sine og mener derfor at de ikke skal avlives, sier politistasjonssjef Bjart Gabrielsen i Mandal til NTB.

Hvis politiet går inn for at hundene skal avlives, kan hundeeieren klage vedtaket inn for Politidirektoratet. Hvis hundeeieren ikke får medhold i direktoratet, kan han bringe saken inn for tingretten. Saken vil da gå som en sivil sak.

- Vi ønsker fortsatt å gjennomføre flere vitneavhør før vi tar stilling til hva som skal skje med hundene. Det etterlyses nå vitner som ikke har tilhørighet til noen av partene i saken, sier Gabrielsen.

Den 23 år gamle hundeeieren er siktet for brudd på hundeloven og for legemsbeskadigelse eller -fornærmelse. Han erkjenner ikke straffskyld. To av hundene er en blanding av rottweiler og dobermann, mens den tredje er en fransk mastiff. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.