RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hunder ligner på eieren

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Da et testpanel fikk utdelt fotografier av hunder og deres eiere klarte de overraskende ofte å koble riktig hund og eier. Dette er ikke tilfeldig mener forsker.

Det viste seg at testpanelet bare klarte å koble renrasede hunder med eierne, og hvor lenge eieren hadde hatt hunden hadde ingenting å si, melder Reuters.

- Dette tyder på at folk ofte velger hunder som passer deres stil, og at likheten mellom hunden og eieren ikke utvikler seg selv om eierskapet varer lenge, sier mannen bak undersøkelsen, Michael M. Roy, til Reuters.

Like barn leker best
- Når noen velger en valp som er renraset kan de være sikre på hvordan den vil se ut når den vokser til. I tillegg har de som kjøper en rasehund ofte brukt tid på å tenke over hvilken hund som passer dem best.

Videre mener han at dette bekrefter myten om at like barn leker best.

- Nå vi leter etter en venn, enten det er et menneske eller et husdyr så ser vi etter noen som er like oss selv. Det er ikke slik at motsetninger tiltrekker hverandre, sier Roy.

Tidligere forskning har også vist at folk liker hunder som ligner på dem selv. Man har for eksempel kommet frem til at kvinner med langt hår ofte velger hunder med lange ører.

- Folk vil ha noe som passer deres personalitet og livsstil, Michael M. Roy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere