*Nettavisen* Nyheter.

Hunderfossen får beholde Reodor Felgen-bil

I RETTEN: Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante var flittig benyttet av mange besøkende i Hunderfossen Familiepark onsdag. 17. august møttes Remo Caprino og representanter for Hunderfossen Familiepark i Sør-Gudbrandsal tingrett. Retten skulle ta stilling til hvorvidt berg-og-dalbanen er modellert etter Kjell Aukrusts originaltegninger av bilen eller Ivo Caprinos filmversjon av Il Tempo Gigante. Foto: Paul Kleiven (NTB scanpix)

Berg-og-dalbanen Il Tempo Extra Gigante i Hunderfossen Familiepark er ikke en ulovlig etterligning fra filmen «Flåklypa Grand Prix», ifølge Sør-Gudbrandsdal tingrett.

16.10.15 17:59

Berg-og-dalbanen består av en forlenget versjon av Reodor Felgens bil Il Tempo Gigante fra historien om Flåklypa.

Caprino Filmcenter tok saken til retten for å få attraksjonen stengt. De mener berg-og-dalbanen er basert på bilen i Ivo Caprinos dukkefilm «Flåklypa Grand Prix», og at Flåklypa-universet ikke ville vært like attraktivt uten Caprinos arbeid.

Les også: Opphavsrett til Il Tempo Gigante for retten

Hunderfossen Familiepark har på sin side bedyret at bilen i fornøyelsesparken er basert på Kjell Aukrusts originale tegninger, og ikke av bilen i Caprinos film.

«Flåklypa Grand Prix» er basert på Aukrusts persongalleri fra avisspalten Våre Duster på 1950- og 1960-tallet. Caprinos film hadde premiere i 1975. Fremdeles har ingen andre norske filmer blitt sett av flere på kino. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.